Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem miui i mam pytanie, jak wyłączyć aplikacje od Google? bo spodobała mi się stockowa poczta a to dziadostwo się dubluje z Gmail. Inne rzeczy od Google też chciałbym wyłączyć, dzięki za ewentualne info. Telefon nowy, customow jeszcze nie ogarniam, stock jest spoko ale właśnie powyższe bolączki wkurzają. Tu 04224aaa02bd3935aed76c0f83da3cf0.jpgd7aee852e1353586ab3d7de232014306.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
12 godzin temu, thekwazzu napisał:

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem miui i mam pytanie, jak wyłączyć aplikacje od Google? bo spodobała mi się stockowa poczta a to dziadostwo się dubluje z Gmail. Inne rzeczy od Google też chciałbym wyłączyć, dzięki za ewentualne info. Telefon nowy, customow jeszcze nie ogarniam, stock jest spoko ale właśnie powyższe bolączki wkurzają.

Niestety nie wyłączysz ich. Możesz spróbować odinstalować jakąś appką zewnętrzną, umożliwiającą wyrzucanie aplikacji systemowych, ale wówczas może się okazać, że posypią się inne serwisy Google. Najlepszą opcją będzie chyba wgranie MIUI Polska/EU. Tam jest tylko sklep Play od Google.

Opublikowano

Okay, co potrzebuje aby właściwie postąpić z wgraniem miui polska? Trzeba odblokować BL? Recovery wgrać? Byłbym wdzięczny za odpowiednie linki bo wersji fona pełno a nie chce pomylić.
Powinienem na coś szczególnie zwrócić uwagę?

Opublikowano
8 minut temu, thekwazzu napisał:

Okay, co potrzebuje aby właściwie postąpić z wgraniem miui polska? Trzeba odblokować BL? Recovery wgrać? Byłbym wdzięczny za odpowiednie linki bo wersji fona pełno a nie chce pomylić.
Powinienem na coś szczególnie zwrócić uwagę?

Najpierw poproś o zgodę  i czekaj potem możesz ruszać dalej

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urz%C4%85dzeniach-xiaomi-poradnik/&ved=0ahUKEwjWl5fN-4zSAhXCWSwKHSSbDRQQFggaMAA&usg=AFQjCNEdHfNUzwyWKTJ5fDFIAnJbCYzPwA

W dyskusji ogólnej jest poradnik jak ustalić czy masz Kate

Opublikowano
1 minutę temu, thekwazzu napisał:

Tak, na tyle miałem naklejke model 2015161

Czyli czekaj na zgodę może zdążę dopisać do poradnika odblokowanie bootloadera

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...