Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czym różni się tryb edl od fastboot?  Edl czyści od zera telefon?  Drugie pytanie jak chcem zainstalować przez miflasha stable lub dev rom to w którym trybie i czy zablokuje bootloader. Wiem że tryb fastboot służy do wgrania recovery czy kernela :)

Opublikowano (edytowane)

@adrian72411W miflash masz na dole do wyboru clean all lub clen all and lock

Jak zanaczysz samo clean all to nie blokuje bootloader przynajmniej tak u mnie było musisz wgrać w trybie edl wtedy miflesh wykrywa telefon możesz wejść skryptem https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/guide-reboot-to-edl-mode-fastboot-test-t3398718&ved=0ahUKEwj_qe3q2ojSAhVoYZoKHbtAAxoQFggdMAA&usg=AFQjCNEMiT9bgDmGP999YnJE9b81n5yVMA

Tak kasuje wszystko miflesh

Edytowane przez Snajper
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak wejść w tryb edl akurat wiem są 3 opcje w mi flash 1 usuwa wszystko 2 zostawia pamięć a 3 blokuje. Chciałem się upewnić że póki nie zaznaczę nie zablokuje.  Wiesz może czym te tryby się dokładnie różnią? 

@Snajper

Edytowane przez adrian72411
Opublikowano (edytowane)

@adrian72411 1 claen all wszystko czyści i nie blokuje bootloader(służy do postawienia systemu factory reset)

2 służy do aktualizacji pozostawia dane użytkownika

3 clean all Andrzej lock  czyścić wszystko i blokuje bootloader(np telefon na gwarancjie albo chcesz zablokować bootloader)

Edytowane przez Snajper
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, adrian72411 napisał:

Wykrywa też mi telefon bez edl jak kliknie odśwież. Nie próbowałem flashu w trybie fastboot. Mam wgrane twrp czy jak wezmę opcje czyszczenia z pamięcią będę miał spowrotem mirecovery? 

@Snajper

Porostu jak wygrasz global dev to twrp będziesz miał stockowe tylko funkcja wipe.ale po wygraniu mifleshem możesz spowrotem wygrać.

A global Stable całkiem blokuje twrp po wygraniu a po instalacji jak wgrałem twrp system nie wstał wcale.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, adrian72411 napisał:

Czyli najlepiej przed flashem wgrać mirecovery przez fastboot zgadza się? 

@Snajper

Jak chcesz wgrać global dev to i przez twrp możesz tylko wipe robisz

A twrp wygrywasz po jak przejedziesz pierwszą konfigurację i uruchomisz opcje programistyczne i włączasz debugowanie USB 

A twrp się wgrywawa standardowo jak każde adb/fastboot 3 komendy i jest

Edytowane przez Snajper
Opublikowano

To wiem :D sam odblokowalem botloader i wgrałem recovery chciałem się dopytać bo w sasmsungu wyglądało to inaczej. Chcę potestowac inne Romy oprócz miui polska i jakby były jakieś problemy chciałem wiedzieć jak wróci do telefonu jak z pudełka :D

Opublikowano
1 minutę temu, adrian72411 napisał:

To wiem :D sam odblokowalem botloader i wgrałem recovery chciałem się dopytać bo w sasmsungu wyglądało to inaczej. Chcę potestowac inne Romy oprócz miui polska i jakby były jakieś problemy chciałem wiedzieć jak wróci do telefonu jak z pudełka :D

Miflashem clean All i masz jak z pudełka z odblokowanym bootloaderem 

Pisz prywatną wiadomość bo szkoda zaśmiecać forum

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...