MarcinQ Opublikowano 10 Lutego 2017 Opublikowano 10 Lutego 2017 Mam mibox 3 ostatnia wersja (bez slotu mSD). Na nim Android TV6. Ale w menu głównym nie pokazuje mi się część aplikacji, np. Google Cast, Google TV... W ustawieniach w aplikacjach te programy są jako zainstalowane, ale na ekranie głównym ich nie widać. A np. w ustawieniach ekranu głównego, tam gdzie wybiera się aplikacje które mają być widoczne, Google Cast jest, ale niezależnie od tego czy wybierze się "widoczny" czy "niewidoczny" nie pojawia się na ekr. głównym. A Google TV wogóle nie widzi w tych ustawieniach... Co może być przyczyną? Dodam że pobrana była najnowsza aktualizacja. Robiłem też reset systemu... POMOCY!!!
PeterMac Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 (edytowane) A co niby Google Cast miałoby pokazywać w menu głównym ? Google Cast nie jest aplikacją tylko usługą w systemie. Edytowane 16 Lutego 2017 przez PeterMac 1
MarcinQ Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Opublikowano 18 Lutego 2017 To jak wobec tego połączyć telefon (Nexus 5x) z MiBox, tak żeby oglądać kontent z telefonu na TV?
iborkim Opublikowano 19 Lutego 2017 Opublikowano 19 Lutego 2017 W telefonie wybierasz opcję "ekran bezprzewodowy" (nie wiem jak to wygląda w nexusie), i tam wybierasz urządzenie do którego chcesz wysyłać.
CebulowyJanusz Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 @MarcinQ Najłatwiej jak zainstalujesz sobie aplikację Sideload Launcher, jak ją odpalisz to będziesz miał dostęp do wszystkich aplikacji jakie tylko są zainstalowane na MiBoxie. Ultra pomocne w przypadku instalowania apek spoza sklepu play dla Android TV.
Rekomendowane odpowiedzi