Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Otóż mam taki mały problem: żadnym sposobem nie mogę odkleić foli ze swojego Hongmi. Zna ktoś może jakiś dobry sposób na odklejenie tego dziadostwa?

Opublikowano

Nie wiem czy masz nowke czy uzywke i co tam masz za folie, ale naklej na poczatek folii jakas taśme z mocnym klejem i ciagnij w przeciwna strone. Powinno sie odkleic.

Wysłane z Xiaomi Redmi

Opublikowano

Troszkę za mało to opisałem: nakleiłem folie która miałem w zestawie do telefonu (jakąś dostałem i chyba jest bezklejowa). Telefon mam nowy jak coś, sam tą folie naklejałem. Taśmą już próbowałem i nic nie dało. Najlepsze jest to że próbowałem podważyć igłą i nic...

Opublikowano

A może nie masz tam folii? Wiem, że głupio brzmi ale tak miałem na MI2. Kupiłem 5 sztuk z ebay i jedna sztuka była .. pusta. Tzn między tymi dwiema ochronnymi nie było tej właściwej.

Podważałem, patrzyłem przez lupę i dopiero się skapnąłem, że tam nie ma folii. No chyba, że masz charakterystyczne oczka czyli wycięcia w folii na aparat i czujnik.

Opublikowano

Kurde, pasowałoby bo leży tak że jej nie widać i nie ma żądnych wycięć, pęcherzyków ani niczego... I w sumie to szkło ochronne jest podobne w dotyku do mojego ekranu. Sprawdzę zaraz pod lupą czy coś jest.

Opublikowano
No a oczka masz?

Wysłane z MI3

Kompletnie nic, ekran wygląda jakby na nim nic nie było. Pod lupą też nic nie zauważyłem. Żadnych wycięć, oczek nic.

Opublikowano
No jeśli sam naklejales folie to chyba musi tam być?...

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

MI się tez tak wydawało. Folia była pusta.

Wysłane z MI3

Opublikowano

Kompletnie nic, ekran wygląda jakby na nim nic nie było. Pod lupą też nic nie zauważyłem. Żadnych wycięć, oczek nic.

No to nie masz folii. A krawędzie ekranu są pojedyncze czy widać jakieś przesunięcie?

Wysłane z MI3

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja znowu w orginale mialem jedna folie swiecaca i jedna matowa co mnie nie powiem troche wkurzylo bo nienawidze matowych :(

Cos sie nie staraja koledzy z Chin.

Opublikowano
A ja znowu w orginale mialem jedna folie swiecaca i jedna matowa co mnie nie powiem troche wkurzylo bo nienawidze matowych :(

Cos sie nie staraja koledzy z Chin.

Czemu szkła nie kupisz?... Przecież to rewelacja...

Tapatalk/Nexus5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...