motomomo Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Witam forumowiczów. Wczoraj kurier DPD dostarczył mi odkurzacz Xiaomi mi vacuum. Niestety urządzenie jest częściowo niesprawne. Dokładniej chodzi o to, że zarówno wifi jak i bluetooth nie działą. Być może odpiął się tylko moduł komunikacji. Paczka była spakowana porządnie, ale widać po zewnętrznym karonie, jak i kartonie od odkurzacza że przyjeła dość silne uderzenie. Jak restetuję WiFi poprzez przytrzymanie przycisków (włącz/baza) aż do usłyszenia miłej pani, WiFi się wyłącza. I to jest prawidłowe działanie, ale po chwili WiFi powinno się uruchomić, a to już się nie dzieje. Dopiero reset całego urządzenia przywraca WiFi (w sensie dioda WiFi miga) Dioda WIFi i tak nie odzwierciedla tego czy komunikacja dziła, nie jestem w stanie wykryć sieci. Testowałem to na dwóch różnych telefonach. Poza tym nigdy jeszcze nie udało mu się wrócić do bazy samodzielnie. Zawsze trzeba wcisnąć przycisk home. W związku z tym mam pytanie czy znacie jakiś serwis, który podjął by się naprawy? Najlepiej w okolicach Warszawy ale oczywiście mogę wysłać sprzęt paczką do serwisu. Pozdrawiam Maciej Link to comment Share on other sites More sharing options...
geforc Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 https://www.olx.pl/oferta/serwis-chinskich-robotow-sprzatajacych-xiaomi-pentagram-ilife-carneo-CID619-IDjukCt.html#c573aa8c55 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts