janekbb Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Witam w październiku 2016 zakupiłem Xiaomi redmi 3S Pro 32 Gb. Byłem bardzo zadowolony, ale od paru dni mam dziwne objawy. Za pierwszym razem telefon sie strasznie zagrzał podczas jazdy w aucie i ekran był "ciemny" lecz jeśli ktoś do mnie dzwonił na jakąkolwiek kartę był normalny sygnał a telefon nie reagował. Po paru godzinach (3-4) telefon działa normalnie - jest włączony. Po paru dniach znowu sie to powtórzyło i również sie ekran po paru godzina wybudził i działał. Do dnia dzisiejszego. Dziś rano znowu telefon nie daje znaku, jak go odpinałem do ładowaki o 6 rano dział. I do tej pory, czyli ok 10 godzin brak reakcji. W normalnym telefonie wyjął bym baterię ale jak wiadomo nie jest to możliwe a karty w telefonie są nadal aktywne. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Gdzie najlepiej serwisować taki telefon? U sprzedawcy czy gdzieś indziej. Pozdrawiam
Zexon72 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zacznij od bardzo długiego wciśnięcia przycisku power. Telefon powinien się uruchomić od nowa.
janekbb Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2017 Właśnie go uruchomiłem.... Przytrzymałem ekstremalnie długo POWER ok minuty i się włączył. Wiedzę że bateria jest naładowana w połowie, normanie taki stan powinien być ale wieczorem, gdyż wytrzymuje mi zawsze dwa dni. Więc testuje dalej. Chyba zrobię reset. Dziękuje za odpoweidz. jak pisałem. Dostałem odpowiedz od CIebie. Czy to jest normalne zachowanie tego madelu? Co moze byc przyczną? jakiś pomysł? Robić reset do ust. fabrycznych?
Zexon72 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Jaki software na pokładzie? Daj zrzut ekranu z informacje o telefonie.
Zexon72 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Odblokuj sobie bootloader i zainstaluj miuipolska/xiaomi.eu. Wprawdzie na nim też czasem przytrafiają się takie zawisy (to ogólnie przypadłość Redmi 3s), ale telefon działać będzie o niebo lepiej.
janekbb Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2017 Aha. Czyli muszę poczytać i poszukać jak to zrobić Czy może podeslesz mi linka jak to zrobić? NIe jestem ciemny w tym temacie, ale czy jak coś to flaga sie nie zapali?
Zexon72 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Flaga? To nie Samsung i żadnej flagi typu knox nie ma, zresztą w Samsungu nabicie knox nie powoduje utraty gwarancji
janekbb Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2017 Tak do tej pory miałem tylko samsungi i wiem że to była trochę porażka Xiaomi bije ich na łeb
mrosi Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 1 godzinę temu, janekbb napisał: Aha. Czyli muszę poczytać i poszukać jak to zrobić Czy może podeslesz mi linka jak to zrobić? NIe jestem ciemny w tym temacie, ale czy jak coś to flaga sie nie zapali? Umiesz czytać i pisać? To może zrób w końcu z tego użytek i zacznij szukać informacji, zamiast zakładać nowe tematy.. Może jeszcze ktoś ma przyjechać do Ciebie i wszystko za Ciebie zrobić? Poradniki, żeby nie było - mniej niż minuta wyszukiwania: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/
mrosi Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi