Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Zakupiłem Redmi 4 Pro z polską nakładką.Zanim przełożyłem karty z obecnie używanego smartfona, skonfigurowałem go pod moje niewielkie wymagania.Po przełożeniu kart SIM okazało się, że nie mogę wejść do aplikacji wiadomości.Przy każdej próbie wyskakuje komunikat Aplikacja została wstrzymana i reszta po angielsku...po rozmowie z konsultantem operatora wróciłem do ustawień fabrycznych.Po uruchomieniu telefonu i wstępnym skonfigurowaniu wszedłem do aplikacji i wyglądało na to, że problem zniknął.Do momentu kiedy nie przyszedł do mnie SMS.Nie udało mi się go otworzyć, a telefon wrócił do sytuacji wyjściowej czyli nie mam dostępu do aplikacji. Czy ktoś może mi podpowiedzieć co zrobiłem albo co robię źle? przy konfigurowaniu telefonu dawałem zgody na dostępy. Uprzedzam, że jestem tylko użytkownikiem telefonu w słusznym już wieku i mądrości techniczne jakie na niejednym temacie czytałem nic mi nie mówią.Bardzo proszę o proste informacje.

Opublikowano (edytowane)

Tak, jak przypuszczałem. Na pokładzie masz fake Global zwany również syfmiui. Jest to kombinowane oprogramowanie niewiadomego pochodzenia - nie nadające się do użytku, co zresztą nie jest też bezpieczne. 

Musisz zainstalować czyste oprogramowanie od xiaomi z pełnym formatem telefonu, lub odblokować bootloader i zainstalować miuipolska/xiaomi.eu - opcja nr2 zdecydowanie korzystniejsza. 

Tutaj poradnik, jak wgrać sysytem 

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano

Jak rozumiem, przedstawiony poradnik nie jest rozwinięciem opcji nr 2? Zacząłem coś czytać na ten temat, założyłem konto, ale przycisk wniosku na odblokowanie bootloadera przerzuca mnie na chińskie krzaczki a nie na anglojęzyczny wniosek o jaki na forach pisano.

Zaproponowany poradnik będzie prostszym sposobem na przywrócenie normalności telefonu?

Opublikowano

Poradnik opisuje, jak wgrać sysytem Global Stable, który wprawdzie ze stabilnością ma niewiele wspólnego, ale póki co jest jedyną alternatywą (brak systemu Global Developer) na jako takie działanie telefonu bez odblokowania bootloadera. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...