OpciO Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Witam, Zakupiłem nowy telefon na aukcji allegro niby z gwarancją. Problem był zaraz na początku chodzi o użytkowanie telefonu jest strasznie irytujące ekran tak jak by sam przeskakiwał na inne aplikacje. A np. w aplikacji wiadomości przesuwając od dołu artykuł cały czas wyskakuje wyszukiwanie które jest od góry. W załączniku wysyłam filmik ponieważ ciężko opisać ten przypadek. Zgłosiłem to do sprzedawcy lecz on tłumaczył się że sprzedał 150 telefonów i z żadnym nie było problemu. Kazał powrócić do ustawień fabrycznych więc to zrobiłem ale dalej jest ten problem dodatkowo kazał wgrać oprogramowanie z miuipolska ale przecież to wszystko trwa od 3 do 10 dni wysłałem wniosek o ściągnięcie bootloader. Proszę o informację czy ktoś się kiedyś z tym spotkał ? I czy to może to być kwestia softu czy uszkodzony jest dotyk ekranu? Najchętniej to bym wysłał do sprzedawcy niech naprawi problem lecz nie wiem jak to fachowo opisać. SOFT W TELEFONIE - MIUI Global 8.0 / Stabilna 8.0.7.0(LXKCNMA) 20170127_083611_2 (convert-video-online.com) (1).mp4 20170127_093213 (convert-video-online.com).mp4
Zexon72 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Do Redmi Pro nie istnieje oprogramowanie Global, to które masz w telefonie to tzw syfmiui. Odblokuj bootloader, wgraj miuipolska/xiaomi.eu i ciesz się działającym telefonem. Jak to zrobić? Wszelkie info znajdziesz na forum - temat był omawiany wiele razy.
OpciO Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2017 Czyli twoim zdaniem ten problem z dotykiem jest spowodowany złym softem a nie problemem z ekranem?
Zexon72 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) 2 minuty temu, OpciO napisał: Czyli twoim zdaniem ten problem z dotykiem jest spowodowany złym softem a nie problemem z ekranem? Oczywiście - na tym software cuda wszelakie są możliwe. Jeśli po zainstalowaniu działającego software (xiaomi.eu) problem będzie nadal występował - wtedy można dopiero szukać innych przyczyn Edytowane 27 Stycznia 2017 przez Zexon72
OpciO Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2017 Ok dzięki za informację czekam w takim razie na zgodę na ściągnięcie bootloader.
Nezumi Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi