Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z uruchomieniem MI-2s. Rozładował mi się przez noc a teraz jak go podłączam do ładowania tylko miga mi na czerwono dioda i nie reaguje na próby włączenia. Nie pokazuje by się ładował. Jak sprawić by się uruchomił lub co jest zepsute ?

Opublikowano

Spróbuj otworzyć obudowę, wyciągnąć baterię, odczekać, znowu włożyć i podłączyć ładowarkę, dać mu chwilkę spokoju a następnie spróbować załączyć.

Opublikowano

Właśnie nie włączaj. Podepnij ładowanie i od czasu do czasu naciśnij głośność, powinno pokazać baterię.

Dopiero po jakimś czasie powiedzmy po 25% włącz telefon. A najlepiej jak się naładuje do 100 na wyłączeniu.

Opublikowano

Z ciekawości podepnę się pod temat i zapytam czemu się tak stało i czemu w taki sposób trzeba odratowywać ?

Tak dla potomnych info ;)

Opublikowano

Może dlatego, że spadek akumulatora do 0 jest niebezpieczny dla baterii, może ją szybko uszkodzić i skrócić żywotność. No ale przecież jeśli jest np 2% baterii to zawsze pewnie jest to zaprogramowanye tak, żeby jeszcze był pewien zapas resztek

Opublikowano

Ten telefon tak ma że jeśli bateria jest rozładowana do 0% to nie włączysz go nawet z ładowarką. Trzeba odczekać chwilę podczas ładowania aby poziom podniósł się co najmniej do 1%.

Nie wiem czy autor tematu poczekał choć kilka minut czy od razu pisał posta :)

Chyba że faktycznie pojawił się u niego jakiś problem.

Opublikowano

Kiedys tez spanikowalem i poradzilem sobie tak: wyciagnij baterie i podlacz ladowarke, tel pokaze blad baterii (mozliwe ze trzeba go wlaczyc) czy cos takiego i w tym momencie wloz baterie, po tej "operacji" telefon udalo mi sie uruchomic ;p ale fakt faktem jesli ktos o tym nie wie to telefon potrafi ładnie nastraszyc...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...