Gurnisson007 Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Mam problem z uruchomieniem MI-2s. Rozładował mi się przez noc a teraz jak go podłączam do ładowania tylko miga mi na czerwono dioda i nie reaguje na próby włączenia. Nie pokazuje by się ładował. Jak sprawić by się uruchomił lub co jest zepsute ?
Rejden Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Spróbuj otworzyć obudowę, wyciągnąć baterię, odczekać, znowu włożyć i podłączyć ładowarkę, dać mu chwilkę spokoju a następnie spróbować załączyć.
Acid Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Właśnie nie włączaj. Podepnij ładowanie i od czasu do czasu naciśnij głośność, powinno pokazać baterię. Dopiero po jakimś czasie powiedzmy po 25% włącz telefon. A najlepiej jak się naładuje do 100 na wyłączeniu.
Robert Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Z ciekawości podepnę się pod temat i zapytam czemu się tak stało i czemu w taki sposób trzeba odratowywać ? Tak dla potomnych info
Gość Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Może dlatego, że spadek akumulatora do 0 jest niebezpieczny dla baterii, może ją szybko uszkodzić i skrócić żywotność. No ale przecież jeśli jest np 2% baterii to zawsze pewnie jest to zaprogramowanye tak, żeby jeszcze był pewien zapas resztek
jordan87 Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Ten telefon tak ma że jeśli bateria jest rozładowana do 0% to nie włączysz go nawet z ładowarką. Trzeba odczekać chwilę podczas ładowania aby poziom podniósł się co najmniej do 1%. Nie wiem czy autor tematu poczekał choć kilka minut czy od razu pisał posta Chyba że faktycznie pojawił się u niego jakiś problem.
Ari93 Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 Kiedys tez spanikowalem i poradzilem sobie tak: wyciagnij baterie i podlacz ladowarke, tel pokaze blad baterii (mozliwe ze trzeba go wlaczyc) czy cos takiego i w tym momencie wloz baterie, po tej "operacji" telefon udalo mi sie uruchomic ;p ale fakt faktem jesli ktos o tym nie wie to telefon potrafi ładnie nastraszyc...
Rekomendowane odpowiedzi