Searned Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Witam wszystkich, zamówiłem równy miesiąc temu telefon xiaomi mi max na aliexpress. Przyszedł do mnie wczoraj i pojawił się problem... Na początku telefon działał normalnie, zainstalowałem pare aplikacji na telefon typu messenger itp. po chwili zaczął wyskakiwać błąd, że "niestety aplikacja przestała działać" i to nie jedna a wszystkie... Próbowałem czyścić dane sklepu play, zatrzymywać aplikacje i nic... Wyłączyłem telefon i nie mogłem potem włączyć, pojawia się logo xiaomi na dole 3 kropeczki się "ładują" i nic. Włączyłem opcje fastboot po czym telefon się wyłączył i poszedłem spać, rano jak się obudziłem ku mojemu zdziwieniu telefon miał pasek ładowania (nie chodzi o baterie), a jak się cały załadował telefon się włączył nadal z obecnym problemem, wyskakiwało mi na okrągło powiadomienie, że aplikacja została zatrzymana mimo, że żadnej nie używałem więc postanowiłem zrobić reset (przywrócić ustawienia fabryczne) i do tej pory się nie chce włączyć, po zresetowaniu pojawiło się logo xiaomi poświeciło 6 godzin, aż się skończyła bateria, teraz próbuje i nadal nic. Co mam robić? *Znalazłem filmik z flash romem, wgrywaniem go poprzez MiFlash tool w Fastboocie, czy to coś da i jeżeli tak to którą wersje ściągnąć? Stabilną czy deweloperską? Pozdrawiam i proszę o pomoc!
majdan12 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 @Searned U kogo kupiłeś telefon? Reaguje ci na ładowarkę ładuję się? jeśli nie to źle i będziesz musiał oddać telefon do serwisu który ci baterie naładuje i dopiero przystąpisz do instalacji poprawnego systemu.
Grothgar Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 TWRP->full wipe->instalacja systemu. https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Jeśli nie odblokowales jeszcze Bootloadera to wgraj rom Dev przez miflash. Wszystko jest na miuipolska.pl wystarczy poszukać.
Grothgar Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi