Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś miał problem z telefonem po wymianie ekranu.

Więc tak . Po upadku telefonu dotyk poleciał więc wymieniłem cały wyświetlacz zakupiony razem z ramka.  Wszystko działa doskonale, bateria trzyma.

I wszystko jest ok. do czasu schowania ( włożenia) go do np kieszeni np koszuli . Po czasie następuje zawieszenie i tylko wyjęcie baterii pomaga.

Próbowałem rożnych rzeczy, sprawdziłem połączenia i wygląda na elektrostatykę ekranu.  Wszystko wskazuje ,że ekran poddaje się elektrostatyce i zawiesza telefon.

Pytanie . Czy ktoś miał taki problem z ekranem? . Jaki jest sposób aby się go pozbyć problemu. Czy to może być wada ekranu? . Nie chcę go wyrzucać bo mi się podoba.

Poza tą przypadłością wszystko działa ok. Sieć łapie , transmisja danych , WIFI, GPS.  Co jest grane z tym ekranem.

Proszę o jakieś rady w tym temacie. Z góry dziękuje .

Pozdrawiam 

Ryszard Tomkiewicz

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam serdecznie,

czy udało Ci się może rozwiązać ten problem, dowiedziałeś się czegoś w tej sprawie lub znalazłeś przyczynę tej usterki? 
ponieważ również mam dokładnie taki sam problem

Pozdrawiam 

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam dwa takie telefony i tą samą przypadłość na jednym wyświetlaczu zakupionym w komplecie z ramką. Przekładałem elektronikę i wszystkie podzespoły. Wiesza się tylko z tym jednym wyświetlaczem. Zmiana sytemu też nic nie dała. 

Pozdrawiam.

• Thanks 1
  • Haha 1