burza91 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Drodzy użytkownicy, kupiłem Xiaomi Redmi 4 Standard 2/16 na AliExpress. Telefon ma custom ROM w wersji 8.0.4.0 Stable. Od jakiegoś czasu zaczął się samoczynnie restartować. Po prostu wyłącza się podczas używania, a czasami gdy leży na biurku. Trudno mi to wyjaśnić, być może jakaś aplikacja działająca w tle? Miałem podobny problem z Xiaomi Redmi Note 3 Pro, ale usterka ustąpiła sama. Macie może jakieś pomysły, jak to naprawić? Podejrzewam, że wgranie Miui Polska mogłoby rozwiązać problem, ale sam proces wydaje się bardzo skomplikowany. Pozdrawiam i będę wdzięczny za odpowiedzi. P. B.
Zexon72 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Na chwilę obecną oprogramowanie Global nie jest dostępne dla Redmi 4, w związku z tym należy przypuszczać, że Twój software to tzw syfmiui - czyli niewiadomego pochodzenia i to ono jest przyczyną problemów. Najlepiej odblokować bootloader i zainstalować miuipolska/xiaomi.eu - problemy prawdopodobnie znikną, a telefon będzie działać znacznie lepiej.
mrosi Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 13 godzin temu, burza91 napisał: Pozdrawiam i będę wdzięczny za odpowiedzi. P. B. https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Na przyszłość: szukamy informacji na Forum, dopisujemy się w istniejących wątkach, dopiero w ostateczności zakładamy nowe wątki. 1
mrosi Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi