wojtekmarchewka Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Witajcie Jako posiadacz Redmi Pro z ekranem 2.5D, poszukuję cały czas idealnego rozwiązania, co do ochrony wyświetlacza. Niestety tradycyjne szkło pozostawia sporo do życzenia i nawet go nie naklejałem Nillkin ok 50 zł Kolejnym krokiem w zapewnieniu ochrony, był zakup szkła "pełnego" zwanego także hybrydowym, w kolorze jak przedni panel urządzenia, jest on dopasowany idealnie w całości na przód telefonu, wygląda naprawdę dobrze, oraz nie ma problemu z montażem. Ale także nie jest pozbawiony wad, w większości tych szkieł, a miałem ok 5 różnych firm, są widoczne kropeczki już pod niewielkie światło, jest także zazwyczaj dymione, przez co przyciemnia delikatnie obraz, oraz nie wiem czy to kwestia nałożenia, czy jakości szkla(u mnie to nie występuje) ale posiadacze tych szkieł skarżą się na plamkę (różnej wielkości) przypominającą plamę olejową, zazwyczaj na środku wyświetlacza, jest to efekt złego przylegania szkła do ekranu. Jak na razie używam takiego szkła i mimo wad jestem zadowolony. Mocolo koszt ok 40 zł I stąd mój temat, oraz pytanie do użytkowników nowego sposobu jaki znalazłem w odmętach sieci i reklamowanej jak w popularnym sklepie "brzoskwinia TV" Folia w płynie o twardości 9H np firmy WOWFIXIT. Jest to metoda ciężka do weryfikacji ponieważ tak naprawdę nie mamy pojęcia, czy nasz sposób nałożenia był poprawny i czy zabezpiecza ekran, a nie ukrywam że jeżeli chroni, to jest to jeden z ciekawszych sposobów ochrony. Testy i recenzje tej metody są pozytywne, ale ja wierzę użytkownikom niż testerom, więc proszę o opinie czy ktoś miał do czynienia z takim zabezpieczeniem jakiejkolwiek firmy, i jak się sprawuje u niego? Koszt ok 50zł
korc Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Na innym forum w dziale OP3 był poruszany temat tych płynnych folii. Opinie nie były jednoznaczne, użytkownicy przeważnie byli zgodni co do tego, że pojawią się komfort "ślizgu" palca, łatwiej też utrzymać czystość ekranu. Natomiast co do zastosowania jako ochrona przed rysami, to się nie sprawdza. Nie mówiąc już o jakiejkolwiek ochronie przed stłuczeniem. Jest też pseudo test zrobiony przez Kubę Klawitera w jednym z odcinków jego programu w tv (mam nadzieję że nie przekręcam nazwiska), znajdziesz na YouTube. Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi