Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym przejść z Global Stable na Global Dev, nie mam roota ani odblokowanego bootloadera, chciałbym zrobić to jak najkrótszą i najprostszą drogą. Czy wystarczy wgrać ROM poprzez aktualizację OTA z pliku zip? Chciałbym też po wipe szybko przywrócić ustawienia i aplikacje wraz z danymi - czy wystarczy, że zrobię kopię MIUI z ustawień, a potem ją przywrócę? Nie będzie wtedy jakiś konfliktów w aplikacjach? 

Czy wipe podczas aktualizacji OTA z zip usuwa też zdjęcia? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Layio napisał:

Chciałbym przejść z Global Stable na Global Dev, nie mam roota ani odblokowanego bootloadera, chciałbym zrobić to jak najkrótszą i najprostszą drogą. Czy wystarczy wgrać ROM poprzez aktualizację OTA z pliku zip? Chciałbym też po wipe szybko przywrócić ustawienia i aplikacje wraz z danymi - czy wystarczy, że zrobię kopię MIUI z ustawień, a potem ją przywrócę? Nie będzie wtedy jakiś konfliktów w aplikacjach? 

Czy wipe podczas aktualizacji OTA z zip usuwa też zdjęcia? 

Tak można ota ROM dev. wrzuć.

Ja robiłem kopię miui na stable i przywracałem na dev bez problmu

Ale jeśli chodzi o jakieś aplikacje o wielkości 1gb z dodatkowym plikiem to czeba osobno kopiować folder (np z Android-obb lub szukać w data)

Wszystko się kasuje tak jakby telefon przywrócić do ustawień fabrycznych.Czyli zdjęcia też.

1 godzinę temu, jacek1313 napisał:

Podepnę się pod temat jaki jest najświeższy Global stable? Ja posiadam 8.0.5.0

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Najświeższy jest global stable 8.1.1.0

Global dev 7.1.12 przynajmniej do jutra

Edytowane przez Snajper
Opublikowano
23 minuty temu, Snajper napisał:

Tak można ota ROM dev. wrzuć.

Ja robiłem kopię miui na stable i przywracałem na dev bez problmu

Ale jeśli chodzi o jakieś aplikacje o wielkości 1gb z dodatkowym plikiem to czeba osobno kopiować folder (np z Android-obb lub szukać w data)

Wszystko się kasuje tak jakby telefon przywrócić do ustawień fabrycznych.Czyli zdjęcia 

Mam obecnie problem na Globalu, że czasami telefon nie przechodzi w deep sleep, co powoduje dużo szybsze zużycie baterii. Sprawdzałem wakelocki, ale tam nic nie ma. Czy przejście na dev może rozwiązać ten problem? Czy ogólnie dev na RN3 nie ma jakiś większych bugów?

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Layio napisał:

Mam obecnie problem na Globalu, że czasami telefon nie przechodzi w deep sleep, co powoduje dużo szybsze zużycie baterii. Sprawdzałem wakelocki, ale tam nic nie ma. Czy przejście na dev może rozwiązać ten problem? Czy ogólnie dev na RN3 nie ma jakiś większych bugów?

A powiec mi taką rzecz w panelu sterowania wejć szczegóły zużycia danych. Aplikację systemowe sprawdź jak często załaczają się analytics,msa i czy nie masz czasem procesu analytics core

I ogólnie chumra itd

Co rozumiesz przez szybsze zużycie baterii 3h na wyświetlaczu?

Tak można to rozwiązać wgrywaj global dev 

Edytowane przez Snajper
Opublikowano
13 minut temu, Snajper napisał:

A powiec mi taką rzecz w panelu sterowania wejć szczegóły zużycia danych. Aplikację systemowe sprawdź jak często załaczają się analytics,msa i czy nie masz czasem procesu analytics core

I ogólnie chumra itd

Co rozumiesz przez szybsze zużycie baterii 3h na wyświetlaczu?

Tak można to rozwiązać wgrywaj global dev 

Nie ma żadnego nadmiernego zużycia danych ani przez aplikacje systemowe ani przez aplikacje użytkownika. 

Wszelka synchronizacja do chmury wyłączona. 

Problem zauważyłem dziś rano, gdy apka do statystyk baterii wyświetliła mi, że od wczoraj telefon był w deep sleep 0% czasu. Dodatkowo w szczegółach systemowych baterii pojawił się na górze proces System Android, gdzie czas aktywności CPU było z 12 godzin, czyli by się zgadzało, że jakiś proces systemowy był cały czas aktywny. Nie dzieje się tak już pierwszy raz, ale to nic regularnego. Nie mam roota, więc nie wgram żadnych specjalistycznych aplikacji typu Greenify. 

Spróbuję z tym dev. 

Opublikowano

Jeszcze tylko jedno pytanko przez aktualizator nie znajduje mi żadnej aktualizacji jedyną tą co posiadam (8.0.5.0) zainstalowałem zaraz po kupieniu w EuroAgd a teraz nic nie wyszukuje. Na stronie Xiaomi jest wersja RN3 tylko który plik ściągnąć z koncowka SE jest jeden ale przed SE pisze tw

Opublikowano
35 minut temu, jacek1313 napisał:

Jeszcze tylko jedno pytanko przez aktualizator nie znajduje mi żadnej aktualizacji jedyną tą co posiadam (8.0.5.0) zainstalowałem zaraz po kupieniu w EuroAgd a teraz nic nie wyszukuje. Na stronie Xiaomi jest wersja RN3 tylko który plik ściągnąć z koncowka SE jest jeden ale przed SE pisze tw

http://bigota.d.miui.com/V8.1.1.0.MHRMIDI/miui_HMNote3ProtwGlobal_V8.1.1.0.MHRMIDI_f18ae924a8_6.0.zip

To jest global stable special edition.

Może z poziomu aktualizacji klikasz na 3 kropki  po prawej pobierz Aktualizacjie.Ale pewnien nie jestem czy ściągnije 8.1.1.0 czy dalej 8.0.5.0. bo ostatnio jakiś problem niektórzy mają z wyszukaniem Aktualizacji.

Opublikowano
7 minut temu, jacek1313 napisał:

Ok to ten plik na karte pamieci i z karty instalowac

Na pamięć wewnętrzną przenieś.

Opublikowano (edytowane)

Problem znowu się pojawił... 

Edit: okazało się że wakelocki robiła aplikacja Mi Fit, która pomimo odebrania jej uprawnień do autostartu cały czas liczyła sobie moje kroki, poprzez czujnik ruchu. A tego wyłączyć się niestety nie da, trzeba było usunąć apkę. 

Screenshot_2017-01-19-19-53-45-067_com.miui.securitycenter.png

Edytowane przez Layio
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...