tomko12 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Witam pewnie się narażę ,ale mam nielada problem. Kupiłem w 2016r tel Xaomi Redmi Note 2 prime w Sklepie AGD/RTV i nie mogę w żaden sposób pobrać akyualizacji,ponadto w menu tel. brak radia i ciągle samoistnie mi ściąga i instaluje jakieś śmieci i reklamy. Jestem laikiem i chciałbym aby ktos wytłumaczył mi jak KROWIE NA ROWIE krok po kroku w zrozumiałym jezyku jak mam się zabrac do tego by zainstalować aktualizację . Dane z tel to: Model Redmi Nite 2 Wersja Androida 5.02.LRX22B Wersja MIUI 7 by xaomi.eu 2.10.16(rozwojowa) Proszę o pomoc!!! Edytowane 16 Stycznia 2017 przez tomko12 dopisanie tekstu
wtbn Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Kupiłeś w sklepie Euro RTV AGD z takim softem? No to ciekawe. Ja bym się do nich odezwał z zapytaniem, czemu telefon nie jest z oficjalnej dystrybucji, tylko z jakimś nielegalnie zmienionym oprogramowaniem. Edytowane 16 Stycznia 2017 przez wtbn
tomko12 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2017 ja nawet nie wiedziałem o co chodzi z tym softem skoro kupuje w sklepie to uważam iż jest to najbardziej legalne źródło.
wtbn Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) No, dlatego Ci mówię, że to nie jest oprogramowanie jakie dostarcza producent. Ktoś kupił od producenta, otworzył pudełko, wgrał swój soft i sprzedał do sklepu w którym kupiłeś. Mniej więcej tak to mogło wyglądać. Jak krowie na rowie masz poradniki na forum i na stronie głównej miuipolska wytłumaczone jak wgrywać. ale ja bym im zrobił dym w sklepie za takie coś, bo takie oprogramowanie naraża np. na nieuprawniony dostęp do danych, wirusy itp. Edytowane 16 Stycznia 2017 przez wtbn
tomko12 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2017 i tak właśnie się dzieje, próbowałem z poradnikiem i stroną główną i nic jakieś skróty dla mnie nie zrozumiałe wiem że są 2 sposoby przez boota próbowałem i jakoś nie idzie a ta dróga ponoć na tych tel nie działa /a do sklepu sie przejde chociaż sam wynieniałem w nim dotyk z wyswietlaczem bo mi sie pobił ale to chyba nie ma wpływu na soft?
mrosi Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi