Kamil Kupiec Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Witam. Czasami w moim (i narzeczonej) Xiaomi Redmi note 3 pro snapdragon wariuje czujnik zbliżeniowy. Podczas rozmów nie zapala się ekran po odsunięciu telefonu od twarzy, a także przy włączonej opcji "Zapobiegaj przypadkowemu odblokowaniu telefonu w kieszeni" przy próbie odblokowania ekranu pokazuje się komunikat "nie zasłaniaj pomarańczowego pola itd" . Pomaga restart telefonu ale co jakiś czas problem wraca. Raz po miesiącu raz po kilku dniach. Posiadamy najnowsza wersja Miui 8 Global Stable.
Waxy Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Próbowałeś kalibrować czujnik (proximity sensor) przez qc test *#*#6484#*#* ? Jak nie to spróbuj i zobaczymy, czy ten zabieg da jakiś rezultat, który utrzyma się dłużej. U mojej dziewczyny to pomogło. 1
Waxy Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Takie coś mam. Wykonałeś poprawnie kalibrację? W sensie czy przycisk kalibracji po wejściu w czujnik zbliżeniowy był aktywny? Z tego co pamiętam trzeba zasłonić czujnik, aby wykonać poprawnie cały zabieg. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Kamil Kupiec Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Muszę trochę pokombinować Edit: Poradziłem sobie tym programem "https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobiledirection.proximitysensorreset" . Zobaczymy czy i na jak długo problem zniknie. Dzięki wielkie za pomoc Edytowane 16 Stycznia 2017 przez Kamil Kupiec
luki! Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi