Natash Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Witam, we wrześniu kupiłem sobie Mi5 64gb, telefon chodził sprawnie jak marzenie, gdy klikałem na dolny klawisz dotykowy od otwartych aplikacji u dołu pokazywało mi zawsze dostępną pamięć RAM ile jest wolnej, żeby zwolnić itd. Wachało Wahało się to w ilościach 1.8 dostępnej pamięci lub 2.3gb ram. No i później jak trochę '' zaśmieciłem '' telefon było tego mniej na czym cierpiała również wydajność tejże pamięci i miałem wolnej bez żadnych aplikacji 1.2 / 1.3gb. Po przywróceniu ustawień fabrycznych bez instalacji czegokolwiek pokazywało mi tylko 1.4 wolnej pamięci. Czy da się jakoś odzyskać ilość pamięci sprzed września aby telefon lepiej śmigał? Z góry dziękuję za pomoc ^^ Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka mrosi:// to ja tu byłem i "orta" poprawiłem
mrosi Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 5 minut temu, Natash napisał: Witam, we wrześniu kupiłem sobie Mi5 64gb, telefon chodził sprawnie jak marzenie, gdy klikałem na dolny klawisz dotykowy od otwartych aplikacji u dołu pokazywało mi zawsze dostępną pamięć RAM ile jest wolnej, żeby zwolnić itd. Wachało się to w ilościach 1.8 dostępnej pamięci lub 2.3gb ram. No i później jak trochę '' zaśmieciłem '' telefon było tego mniej na czym cierpiała również wydajność tejże pamięci i miałem wolnej bez żadnych aplikacji 1.2 / 1.3gb. Po przywróceniu ustawień fabrycznych bez instalacji czegokolwiek pokazywało mi tylko 1.4 wolnej pamięci. Czy da się jakoś odzyskać ilość pamięci sprzed września aby telefon lepiej śmigał? Z góry dziękuję za pomoc ^^ Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Pytanie tylko: po co? Na bank nie odczuwasz różnicy w szybkości działania systemu i aplikacji. W Androidzie obowiązuje zasada: "wolny RAM to zmarnotrawiony RAM". Dopóki jego ilość nie spadnie do zera, a Ty nie zaczniesz odczuwać spowolnienia, nie przejmuj się tym, ile pamięci zolnej pozostało. Nie będzie potrzeba tyle melisy do picia... 1
Natash Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2017 Pytanie tylko: po co? Na bank nie odczuwasz różnicy w szybkości działania systemu i aplikacji. W Androidzie obowiązuje zasada: "wolny RAM to zmarnotrawiony RAM". Dopóki jego ilość nie spadnie do zera, a Ty nie zaczniesz odczuwać spowolnienia, nie przejmuj się tym, ile pamięci zolnej pozostało. Nie będzie potrzeba tyle melisy do picia... Tyle że widzisz, jak korzystam nie przemęczając go to wszystko fajnie w miarę gra ale czasem jak chcę odpalić bardziej wymagające aplikacje to potrafi zacząć zgrzytać, przykład? Grand Theft Auto San Andreas. Telefon w zasadzie powinien sobie z tym poradzić na luzie a jednak czasem miewa potknięcia i to mnie trapi No i czasem przy pisaniu na messenegerze klawiatura SwiftKey potrafi zamulaćWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Przed chwilą, Natash napisał: Tyle że widzisz, jak korzystam nie przemęczając go to wszystko fajnie w miarę gra ale czasem jak chcę odpalić bardziej wymagające aplikacje to potrafi zacząć zgrzytać, przykład? Grand Theft Auto San Andreas. Telefon w zasadzie powinien sobie z tym poradzić na luzie a jednak czasem miewa potknięcia i to mnie trapi Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka No to należy wymienić telefon na taki, z większą ilością RAM. Albo ograniczyć jego zużycie przez inne aplikacje. Jeśli telefon zamula, to w chwili grania na pewno ilość RAM spada drastycznie. Wystarczy przełączyć się do pulpitu, żeby jego ilość wzrosła. Powtarzam - jedynie większa ilość fizyczna pamięci może pomóc. 1
mrosi Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi