GajekL Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Witam serdecznie. Zeby nie rozpisywac sie ponownie podam link do mojej aukcji na olx. Nie jest to oferta w ktorej chce zarobic lecz chec wspolnego zakupu aby cena jednostkowa byla mniejsza https://www.olx.pl/oferta/xiaomi-mi5-3-64gb-kolor-zloty-lub-bialy-gwarancja-w-pl-CID99-IDjIwWR.html
Eragon Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 "Gwarancja 24 miesiace u producenta plus 1 rok w Polsce" Śmierdzi mi to na kilometr jak i całej reszcie. Nikt normalny tego nie kupi... Zresztą, mod powinien zrobić coś z takim postem.
GajekL Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) Słucham?? Wejdź sobie na ta stronę i policz ile wychodzi za model który podałem, nie ma nawet złotówki zarobku z mojej strony. Kupno dwóch sztuk daje już obniżkę ceny jednostkowej o 100zl. Kupno gwarancji w PL na rok to bodajże 5$, a co z gwarancja w Chinach? Nie ma? Jeśli złe mówię to popraw ale nie wmawiaj mi człowieku ze coś Ci śmierdzi bo nie masz absolutnie racji. Poza tym z chęcią to ja zapłacę komuś kwotę która jest na stronce i niech ta osoba zamówi dla mnie i dla siebie, ja nie muszę tego zamawiać. Edytowane 13 Stycznia 2017 przez GajekL Poprawione
mrosi Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 16 godzin temu, GajekL napisał: Słucham?? Wejdź sobie na ta stronę i policz ile wychodzi za model który podałem, nie ma nawet złotówki zarobku z mojej strony. Kupno dwóch sztuk daje już obniżkę ceny jednostkowej o 100zl. Kupno gwarancji w PL na rok to bodajże 5$, a co z gwarancja w Chinach? Nie ma? Jeśli złe mówię to popraw ale nie wmawiaj mi człowieku ze coś Ci śmierdzi bo nie masz absolutnie racji. Poza tym z chęcią to ja zapłacę komuś kwotę która jest na stronce i niech ta osoba zamówi dla mnie i dla siebie, ja nie muszę tego zamawiać. Kolega @Eragon ma rację. Popieram go w całej rozciągłości. To śmierdzi na kilometr wałkiem. Jeśli jesteś tak naiwny, że sądzisz inaczej, to rób to we własnym zaciszu. Gwoli wyjaśnienia. Sam zamawiam grupowo na ibuygou. Ostatnio wydałem 1,5k USD. Różnica jednak jest taka, że zamówienie obejmowało telefony dla kumpli z pracy, z którymi znam się kupę lat i którzy mają do mnie zaufanie. Zrobienie czegoś takiego z nieznaną osobą przez OLX świadczy o niedojrzałości i kompletnym braku odpowiedzialności. Jeśli naprawdę nie wiesz co zrobić z blisko 1,5 tysiąca polskich złotych, to podam Tobie numer konta, a Ty mi te pieniądze przelejesz. Ja będę wiedział co z nimi zrobić. https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-5s-qualcomm-snapdragon-821-215ghz-3gb-ram-64gb-rom-8604.html Świeżynka. Telefon w wersji z OLX, czyli 3/64 GB, kosztuje z dodatkowym rokiem gwarancji 329,99 + 5 = 334,99. Kurs dolara dla PayPal to 4,3065. Daje to kwotę w przeliczeniu około 1507 złotych. Bez ubezpieczenia antyVAT i kosztów przesyłki DHL. Dalej uważasz, że to ogłoszenie to nie wałek...? Ergo. Daj sobie spokój z takimi szemranymi interesami. Chcesz zamówienia wspólnego, to poszukaj kogoś w swoim otoczeniu. Jeśli nie, to pamiętaj, żebyś pretensje w związku z utratą pieniędzy miał do gościa, którego zobaczysz spoglądając w lustro... Tymczasem wątek ląduje w koszu.
mrosi Opublikowano 14 Stycznia 2017 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi