Skocz do zawartości

Transmisji danych sieci komórkowej bardzo wolna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, jak wyżej w temacie.

Posiadam sieć orange, kiedy przełączam się z wifi, (które działa bez zarzutu) na dane mobilne, jest tragedia, wszystkie strony otwierają się mozolnie.

Próbowałem w ustawieniach karty sim zmieniać preferowany tryb sieci, ale na nic to się zdaje.

Screenshot_2017-01-12-11-09-37-150_com.android.phone.png

Bardzo proszę o jakieś porady, gdzie szukać dalej, a może to wina sieci..

Pozdrawiam

Opublikowano

Czyli, wykorzystanie slotu nano sim ?

Obecnie korzystam z obu slotów, w jednym mam kartę mikro sim, a w drugim kartę mikro sd.

Nie posiadam karty nano sim

Nie ma innych ustawień ? Jak się to działa u innych operatorów ?

Opublikowano

No dobrze, ale co mi z tego, skoro ja używam na tym slocie (jest mi potrzebna dodatkowa pamięć) karty mikro sd :/

Niemniej z ciekawości sprawdzę ten sposób. 

Opublikowano

Coś za coś takie mamy telefony.

Jakiś gość z forum przyszlifował simke na papierze ściernym oczywiście z grubości i tym sposobem zmieścił też kartę pamięci. 

Opublikowano

@elemm wysil się, na forum sa trzy rozwiązania twojego problemu, ale lepiej było poświęcić więcej czasu na rejestracji i produkcję postu niż mniej na poszukanie rozwiązania.

Ręce opadają.

Opublikowano
20 minut temu, maciek04 napisał:

Coś za coś takie mamy telefony.

Jakiś gość z forum przyszlifował simke na papierze ściernym oczywiście z grubości i tym sposobem zmieścił też kartę pamięci. 

Faktycznie działa

Będę miał trochę czasu, to pokombinuję z połączeniem micro sd z sim 

@maciek04

Dzięki wielkie,za poradę, poświęcony czas.

Pozdrawiam

6 minut temu, mPiter napisał:

@elemm wysil się, na forum sa trzy rozwiązania twojego problemu

Przeglądałem forum wielokrotnie, nie znalazłem, być może źle szukałem..

9 minut temu, mPiter napisał:

ale lepiej było poświęcić więcej czasu na rejestracji i produkcję postu niż mniej na poszukanie rozwiązania.

W tym przypadku, rejestracja zajęła niewiele czasu, dużo mniej, niż bezskuteczne grzebanie, przeszukiwanie tematów.

Gdzieś jest to zabronione ?

13 minut temu, mPiter napisał:

Ręce opadają.

Przykro mi, niepotrzebne szukanie problemu

Pozdrawiam 

Opublikowano
11 minut temu, elemm napisał:

W tym przypadku, rejestracja zajęła niewiele czasu, dużo mniej, niż bezskuteczne grzebanie, przeszukiwanie tematów.

Gdzieś jest to zabronione ?

W Regulaminie Forum:

pkt. 15. Przed założeniem nowego tematu sprawdź, czy nie istnieje już inny o podobnej tematyce.

Tymczasem Ty przyznajesz się do swojego lenistwa, bo założenie wątku jest szybsze i łatwiejsze niż wyszukanie danych.

Wątek ląduje w koszu, a Ty za kolejne, nieuzasadnione założenie wątku, otrzymasz ostrzeżenie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...