sova100 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Mój pierwszy post, więc witam wszystkich. Mam problem z wyborem literek po prawej stronie w kontaktach. Bez problemu wybieram od A do L ale potem wybierając od K do Z podświetla na moment literę ale do nazw na dana literę nie przechodzi - zostaje na L. Jak nacisnę #, który jest na końcu to przechodzi do litery Z. Miałem tak na nowym telefonie z Global ROM Beta, mam i teraz jak przeszedłem na najnowsze MIUI Polska. Jakiś pomysł?
mrosi Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 47 minut temu, sova100 napisał: Jakiś pomysł? Tak. Używanie "szukajki" na Forum. Temat był miliard razy omawiany. To kwestia wykorzystania polskich znaków diakrytycznych. Jeśli masz - przykładowo - kontakt o nazwie rozpoczynającej się na "Ł", to aplikacja kontakty, w trakcie przewijania listy dotrze do "L" i dalej nie przeskoczy. Spróbuj w ustawieniach zaawansowanych ustawieniach kontaktów przebudować indeks kontaktów. Jeśli nie pomoże, zrób czyszczenie ART/Dalvik i Cache w TWRP. Jeśli i to nie pomoże, zrób pełen reset urządzenia (Wipe All w TWRP). Jeśli masz MIUI Polska/EU, powinno pomóc. Temat zamykam, a Ty na przyszłość najpierw szukaj, a potem zakładaj wątki.
mrosi Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi