PaolloKK Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Sytuacja wygląda tak, że dzisiaj po wyjęciu telefonu z kieszeni zaczął się restartować w bardzo szybkim tempie(nawet podczas łądowania systemu). Dodatkowo jak już się włączył to sprawiał wrażenie jakby samoczynnie wciskał się przycisk zasilania(odpalał się ekran, gasił, albo włączało menu wyboru restartu, trybu samolotwego czy wyłaczenia). Po chwili się resetował. Zaktualizowałem rom, ale problem nadal występuje(recovery działało bez problemu). Teraz wsadziłem go do pojemnika z ryżem, byłem na mrozie -8 przez 10min zanim to się stało, telefon był w kieszeni kurtki. O dziwo telefon sam się nie włącza więc to nie chyba fizyczne uszkodzenie przycisku POWER(moim zdaniem). Jakieś opinie co to może być lub co z tym zrobić ? //edit Prosze moderatora o przeniesienie do działu Xiaomi Mi4. Mój błąd, źle popatrzyłem Edytowane 5 Stycznia 2017 przez PaolloKK
kamillm Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 14 godzin temu, PaolloKK napisał: Zaktualizowałem rom, ale problem nadal występuje(recovery działało bez problemu). Wczesniej robiles cos z telefonem, jakies zmiany softow, czy po prostu nagle to sie zaczelo? Xiaomi.eu na pokladzie? 14 godzin temu, PaolloKK napisał: Teraz wsadziłem go do pojemnika z ryżem, byłem na mrozie -8 przez 10min zanim to się stało Nie powinno to miec wiekszego znaczenia, ja wczoraj bylem na mrozie -15 ponad 30 minut i wszystko dziala w moim telefonie Ale zobacz moze ten cudowny ryz pomoze Posprawdzaj jeszcze raz wszystkie fizyczne przyciski, jesli dzialaja prawidlowo to co innego. Jak dlugo masz ten telefon? Dzialo sie juz wczesniej cos dziwnego z nim?
PaolloKK Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2017 Dobra więc tak, od 2 miesięcy nie zmieniałem romu. Był ten sam. Co do ryżu to wydaje się, że o dziwo pomógł, wsadziłem go tam, poleżał sobie przez noc, rano go wyjąłem to jeszcze 2x się zajęknął i powyłączał troche ale potem już było ok. Najprawdopodobniej była to wina właśnie tego mrozu, może nagłą zmiana temperatur(z ogrzanego auta w którym leżał 3godziny od razu na mróz do ręki) spowodowała skroplenie się wilgoci czy co... Telefon mam od zeszłych świąt, teraz jest z wymienionym ekranem z MiCenter, oby więcej mnie to nie spotkało(Musiałem na gape jechać busem ^^ )
kamillm Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 2 godziny temu, PaolloKK napisał: Dobra więc tak, od 2 miesięcy nie zmieniałem romu. Był ten sam. Co do ryżu to wydaje się, że o dziwo pomógł, wsadziłem go tam, poleżał sobie przez noc, rano go wyjąłem to jeszcze 2x się zajęknął i powyłączał troche ale potem już było ok. Najprawdopodobniej była to wina właśnie tego mrozu, może nagłą zmiana temperatur(z ogrzanego auta w którym leżał 3godziny od razu na mróz do ręki) spowodowała skroplenie się wilgoci czy co... Telefon mam od zeszłych świąt, teraz jest z wymienionym ekranem z MiCenter, oby więcej mnie to nie spotkało(Musiałem na gape jechać busem ^^ ) No skoro wszystko działa i ryż spełnił swoją rolę to spoko, niech Ci służy tel jak najdłużej
Rekomendowane odpowiedzi