hohoho Posted January 5, 2017 Share Posted January 5, 2017 Witam. Standardowa aplikacja SMS / MMS daje wiele różnych możliwości tworzenia i wysyłania wiadomości multimedialnych. Bardzo fajną funkcją jest możliwość wysyłania np. smsa o żądanym czasie. Również obsługa dualSIM jest super. Niestety nie potrafię ustawić tej apki, aby jedna wiadomość multimedialna zawierała np. więcej niż jedno zdjęcie. Już nawet pogodziłem się z tym faktem, ale gdy w ręce mi trafiła stara, symbianowa nokia 5230 oniemiałem :-))). Po przełożeniu karty stwierdziłem, że nie ma ona żadnych problemów z wysłaniem dwóch zdjęć + dodatkowo pliku dźwiękowego za pomocą jednej wiadomości MMS. Czy ktoś potrafi zmusić Redmi Note 2 do podobnego działania? Czy jest to tylko możliwe przy udziale alternatywnych aplikacji? Jakich? - tak aby nie stracić wspomnianych funkcjonalności aplikacji systemowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonzo_86 Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Ja to robię z poziomu aplikacji zdjęcia Google. Zaznaczam kilka zdjęć i klikam na znaczek udostępnienia. Tam jest do wyboru sms i po sprawie. Później możesz edytować resztę w apce sms.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyszonek Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Rzeczywiscie nie da sie dodac kilku zdjec... A dodanie drugiego podmienia pierwsze. Jedyny chyba sposob, to wejsc w galerie i zaznaczyc kilka zdjec i.wybrac dla.nich opcje wyslij, a nastepnie apke SMS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hohoho Posted January 18, 2017 Author Share Posted January 18, 2017 Ale dwóch różnych - foto i dźwiek, to już się chyba nie da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doki Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Trzeba by je przenieść do jednego folderu, potem zaznaczyć obie (foto i dźwięk) i dodać do MMS-a. Ale nie próbowałem, tak strzelam tylko Ale coś generalnie chyba zawsze ciężko z tym było, bo na moim starym LG (Android JellyBean) kiedy miałem dodany dźwięk do obrazka/gifa to ten się nie odtwarzał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hohoho Posted January 18, 2017 Author Share Posted January 18, 2017 Ostatnio na stoisku promocyjnym huaweia p9, obsługa sprawdziła mi, że ten telefon nie ma problemów z mmsami. A już myślałem, że ich zagnę, bo P9 posiadający bardzo podobny interfejs (eMUI), też się na tym wykolei, a on spokojnie przełknął dwie foty i plik mp3. Może kiedyś w MIUI to też poprawią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doki Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 P9 to jest ten model, gdzie przyciski wcisnęli na ekran a na dole została pusta belka nie wiadomo po co? xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonzo_86 Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Jest rozwiązanie w aplikacji systemowej, wystarczy kliknąć "+" przy SMS i przesunąć belkę aby dostać się do zakładki pokaz slajdów Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts