Skocz do zawartości

Nowa instalacja Windows 10 - pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć !

Na wstępie chciałbym powitać szanowne Grono użytkowników i specjalistów od Windows 10.

więcej: dự án eco dream

Ale do rzeczy - Mam fizyczny nośnik od Windows 8.0 OEM. Po instalacji aktualizowałem go sobie do Windows 8.1, Windows 8.1 Pro, Windows 10 Pro.

Co, jakbym chciał zainstalować system od nowa ? Muszę szukać jakiegoś nośnika ? Skąd mam wziąć klucz ? Bo chyba nie muszę od nowa instalować Windows 8.0, prawda ?

Idealnie by było, gdyby mój klucz od Windows 10 był przechowywany na koncie @hotmail.com (wiecie, tym od Microsoftu), ale nie wiem jak to działa.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.

Tags: toyota fortuner 2017xe tai 8 tan isuzu

Edytowane przez blackcats
Opublikowano
2 minuty temu, blackcats napisał:

Cześć !

Na wstępie chciałbym powitać szanowne Grono użytkowników i specjalistów od Windows 10.

Ale do rzeczy - Mam fizyczny nośnik od Windows 8.0 OEM. Po instalacji aktualizowałem go sobie do Windows 8.1, Windows 8.1 Pro, Windows 10 Pro.

Co, jakbym chciał zainstalować system od nowa ? Muszę szukać jakiegoś nośnika ? Skąd mam wziąć klucz ? Bo chyba nie muszę od nowa instalować Windows 8.0, prawda ?

Idealnie by było, gdyby mój klucz od Windows 10 był przechowywany na koncie @hotmail.com (wiecie, tym od Microsoftu), ale nie wiem jak to działa.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.

Z tego co wiem to w nowych urządzeniach klucz jest zaszyty w Bios, instalujesz z płyty i już.

Opublikowano

Pobierasz sobie obraz W10, zrzucasz na płytę/USB, instalujesz normalnie, a po zalogowaniu się w systemie na konto MS, winda się sama aktywuje, bez kluczy :).