Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem od ok 3 tyg prawie szczęsliwym posiadaczem Red rice'a. No właśnie prawie. Od początku działał prawie bez zarzutu. Nie będe się rozpisywał bo nie na tym polega problem. Od kilku dni zauważyłem że nagle przestało mi działać połączenie USB komputer-telefon. Objawia się to tym, że po podłączeniu telefon się ładuje, a komputer udaje że nic nie wpiąłem do gniazda. Uprzedzam pytanie: tak zmieniałem gniazdo. Skubaniec nadal uważa że telefonu nie podłączyłem. Na telefonie jak do tej pory podłączałem pojawiało mi się w powiadomieniach taki fajny wyłącznik, jednak teraz go nie ma. Tak, sprawdzałem w ustawieniach powiadomień, że w razie co powinien się pokazać. Dodam, że mam soft bezpośrednio od producenta. Zastanawiałem się nad wgraniem softu z miuipolska, ale mam gwarancje w Polsce na rok więc boje się, że ją strace. Oczywiście mógłbym oddać go na gwarancje i czekać za nim, ale będe musiał wrócić do starego milestone. Nie wiem czy to psychicznie wytrzymam, więc zwracam się do was z prośbą. Bo to tak jakby z Mercedesa przesiąść sie na rower i to bez kół. Aha, pewnie takie pytanie sie też pojawi: do innych komputerów też podłączałem. Czekam na waszą pomoc, bo bez tego połączenia to nie wgram nawet romu. bo nie zrobię roota.

hmm dziwna sprawa. Wgrałem jakieś oprogramowanie na komputer od miui i nagle windows się obudził i zaczął szukać sterowników, ale po chwili znowu zagrał mi na nerwach i udał że to nie było tak jak myślę, i tak naprawdę nie znajdzie sterownika.

Opublikowano

Możliwe, że głupie pytanie. Podłączając telefon masz założonego na niego jakiegoś case'a? Ja miałem identyczny problem. Męczyłem się cały dzień a okazało się że case ograniczał wtyk microUSB przez co nie wchodził on do końca do gniazdka. Wynikiem po podłączeniu do PC było ładowanie się telefonu ale brak widoczności go na komputerze.

Opublikowano

Ale w teorii jest to nie możliwe, ponieważ wtyk jest tak zrobiony, że albo będzie połączenie i ładowanie, albo nie powinny żadne dane (w tym prąd) przechodzić przez niego, ponieważ zwyczajnie nie będzie zetknięcia.

Opublikowano
Możliwe, że głupie pytanie. Podłączając telefon masz założonego na niego jakiegoś case'a? Ja miałem identyczny problem. Męczyłem się cały dzień a okazało się że case ograniczał wtyk microUSB przez co nie wchodził on do końca do gniazdka. Wynikiem po podłączeniu do PC było ładowanie się telefonu ale brak widoczności go na komputerze.

mam, ale sprawdzałem bez niego i taka sama reakcja.

ROOT sobie powinieneś ogarnąć tym ;)http://en.miui.com/thread-8101-1-1.html

a robił to ktoś tym programikiem? i może powiedzieć co do skuteczności? jutro postaram się skontaktować z gościem który mi to sprowadził i wystawił gwarancje, bo szkoda mi jej tracić. Jeśli on w jej ramach mi to wszystko zrobi, to nie będe się bawił póki co. Przemęczę się na milestone'ie. Jutro wam dam znać jak mi idzie ;)

Opublikowano

Próba nr 1: zainstalowałem apkę Frameroot i wyskakuje mi przy roocie: Failed ... Try another exploit if available error 9. o co chodzi?

-- 20 mar 2014, o 16:55 --

Mission complete! Poradziłem sobie. Roota zrobiłem Framerootem i zadziałał mi Barahir. Wgrałem świeżutki sofcik miui i USB... nadal nie działa. Najwidoczniej to nie wina sofu, więc chyba pozostaje mi odesłać go gościowi żeby to naprawił.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...