Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, na wstępie podaje model telefonu: Redmi Note Pro 3.

Dziś podczas przygotowywania sali na sylwestra mieliśmy problem z głośnikami, bo nie potrafiliśmy ich poprawnie podpiąć. Podłączyliśmy je pod mój telefon żeby było wiadomo czy działają i kombinowaliśmy z przewodami. Podczas gdy w odtwarzaczu była włączona muzyka to telefon się zawiesił i od tamtej pory jest jedna wielka ro***erducha.
Podkreślam od razu, że głośniki koniec końców normalnie działają, więc nie wiem jaki może być ich wpływ.

Telefon resetowałem do domyślnych ustawień ale nic nie pomogło

1. Gdy chcę do kogoś zadzwonić to wyświetla mi się do kogo dzwonię, ale na dole nie pokazuje się żaden z przycisków jak te od włączenia głośnika czy nawet rozłączenia się. Telefon się zawiesza i po 20-30 sekundach wyskakuje komunikat, że "system przestał działać" i mam do wyboru opcję "czekaj" lub "wyłącz" i nie mogę żadnej z nich kliknąć. Dotyk po prostu nie reaguje. Jak wciskam przycisk power to nie ma żadnego problemu - normalnie się wygasza i włącza. Jak go dłużej przytrzymam to również pojawiają się zwyczajnie 4 opcje do wyboru i tutaj także dotyk kompletnie nie reaguje.
Telefon się resetuje i działa "normalnie" do momentu gdy chcę zadzwonić.
To samo się dzieje, gdy odbieram połączenie przychodzące.

2. Gdy dostaję powiadomienia sms lub ktoś dzwoni to także nie ma żadnego dźwięku. Gdy włączę w odtwarzaczu muzykę to... ona po prostu się nie włącza. Jest przycisk play wciśnięty, a czasomierz cały czas pokazuje 00:00 i się nie rusza.

3. Nie działa także wejście na słuchawki. Gdy je tam podpinam to telefon po prostu nie reaguje. Nie wyświetla mi, ze coś jest podłączone i dźwięku jak nie było tak nie ma cały czas.

Mam ten telefon baaaaaardzo krótko, a to już kolejny mój problem. Wcześniej mi się w kółko resetował przy aktualizacji i w końcu nie udało mi się go zaktualizować. To jest aż straszne i dużą przesadą.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że piszesz w złym dziale - to dział Redmi 3 i 3Pro. 

Masz system Global Stable, który stabilnością nie grzeszy. Zainstaluj na czysto system Global Developer (działa o niebo lepiej niż stable) z poziomu komputera za pomocą programu MiFlash. Jak to zrobić, to na forum znajdziesz wszystkie potrzebne informacje. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Zexon72 napisał:

Zacznijmy od tego, że piszesz w złym dziale - to dział Redmi 3 i 3Pro. 

Masz system Global Stable, który stabilnością nie grzeszy. Zainstaluj na czysto system Global Developer (działa o niebo lepiej niż stable) z poziomu komputera za pomocą programu MiFlash. Jak to zrobić, to na forum znajdziesz wszystkie potrzebne informacje. 

Na szybko zapytam - muszę mieć również do tego odblokowanego Bootloadera, prawda? Bo to oznacza, że przez najbliższych kilka/kilkanaście dni będę bez możliwości zadzwonienia do kogokolwiek 

Opublikowano

Ok, dziękuję pięknie.
Jeśli rzeczywiście ma to pomóc na moje problemy to jutro się tym zajmę. :)

14 minut temu, Zexon72 napisał:

Do wgrania systemu za pomocą MiFlash nie musisz mieć odblokowanego bootloadera. 

http://www.download.net.pl/jak-zainstalowac-miui-developer-rom-w-urzadzeniach-xiaomi/n/8721/

Czy w ten sposób nie uda się tego zrobić? Bez używania żadnego dodatkowego oprogramowania. 

Opublikowano

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Podepnij pod PC, odpal MiPCSuite i normalnie przeprowadź aktu do Global dev, a na przyszłość odblokuj BL i przejdź na xiaomi.eu...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...