Skocz do zawartości

Twardy reset redmi3s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do Was pytanie czy da się zrobić hard reset z poziomu telefonu? jak wcześniej można było w innych telefonach. Power + volume up i wyskakują chińskie napisy... Potrzebuję zresetować ponieważ od dwóch dni mam blokadę ekranu przez wzór którego nie pamiętam i zaraz rzucę telefonem o ścianę.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Mam do Was pytanie czy da się zrobić hard reset z poziomu telefonu? jak wcześniej można było w innych telefonach. Power + volume up i wyskakują chińskie napisy... Potrzebuję zresetować ponieważ od dwóch dni mam blokadę ekranu przez wzór którego nie pamiętam i zaraz rzucę telefonem o ścianę.

Pozdrawiam.

Lepiej wrzuć do kibla i spuścić wodę

Ale na serio to znajdź które z tych chińskich znaczków to wipe ustawień. Przejdź do recovery i zrób wipe&reset.

Wysłane z mojego Mi-4c

Opublikowano
Dnia 31.12.2016 o 08:35, Ulan napisał:

od dwóch dni mam blokadę ekranu przez wzór którego nie pamiętam

jak mozna ustawic sobie wzor i go nie pamietac, no jak? :D

Zrob tak jak @slimdick mowi, przeszukaj jeszcze forum bo bylo tu pare takich agentow co pozapominali wzoru blokady.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
On 31.12.2016 at 8:35 AM, Ulan said:

Pozdrawiam.

Pewnie już rozwiązałeś problem, ale przy VOL+ POWER w tych chińskich znaczkach wybierasz opcję pierwszą w prawym dolnym rogu nad niebieskim przyciskiem (pod "recovery") i ci się od razu zmienia język na angielski.
Ten angielski nie jest tak potrzebny do odpalenia recovery, bo i tak to "recovery" w wersji chińskiej było na szczęście napisane po angielsku (podobnie jak fastboot i download), ale już do diagnostyki jest konieczne.

Po kliknięciu tego przycisku "recovery" odpala się TWRP (przynajmniej ja mam takie recovery, nie wiem czy z MIUI jakieś inne współpracuje)i tam robisz wipe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...