kubuswujo Opublikowano 30 Grudnia 2016 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Sprawa wyglada tak, sprzedałem telefon kuzynce był to MI4C zrobiłem Full Wipa.cache data, storage wszsytko wszystko. Ale po dniu okazalo sie że jest zalogowane moje konto Xiaomi. I że widzi moje zdjecia i zebym to usunął. 1.Wiec próbowałem usunąć telefon z konta Xiaomi, ale wtedy wyskakiwało ciagle powiadomienie o zalogowaniu (nie dało sie utowrzyc nowego). 2. drugi ktrok to według rad z internetu flash czystym oryginalnym Romem przez fastboot i MiFlash. ok udało się ale nadal woła o zalogowanie (sic!) 3. Ok wiec spróbowałem usunąć konto, napisałem do Xiaomi o raz usunąłem konto przez link: https://account.xiaomi.com/pass/del niestety to był najwiekszy blad. teraz po usunieciu konta telefon startuje wybierma jezyk i jest próba zalogowani a na konto Xiaomi. "Your phone is associated with acount 161..." Jednak nie moge sie zalogowac bo konto nie istneje!!!! Na nowe konto tez sie nie zaloguje bo nie ma jak i jestem w czarnej duppp... Bo nie moge używać nijak telefonu. Przy próbie flashu poprzez fastboot wyskakuje: Failed remote:device is locked. Cannot flash images 4. Znalazłem ominiecie tego i używając adb "fastboot oem edl" mogę flashować (robie Flash ALL) ale nic to nie daje bo dochodze do ekranu logowania na konto i jest to samo. 5. Jeśli udałobymi się wgrać Recovery TWRP to wgrałbym CM13, ale Flashify nie moge uzyć bo nie mam dostepu do apliakcji telefonu, a poprzez fastboot pisze "succes" i jest d*pa bo revoer nie ma tylko ikonka z telefonem i kablem do podlączenia. Pytania: 1. Jest jakiś sposób by wgrac teraz recovery np. przez MiFlash lub inaczej przez fastboot? 2.Albo usuniecia tego komunikatu o logowaniu do mi account? (nie było urządzenia na koncie xiaomi ale nie usunąłem odnajdywania telefonu) 3. Jest możliwośc zeby jeszcze jakos sensownie używac ten telefon? 4. Jak to jest że niby usunąłem telefon z konta, dalej widać na telefonie ze jest polaczony, usunąłem całe konto, a w telefonie ono nadal jest.... czemu tak? Czekam na odp. bo kuznka mi truje ze dostała prezent od rodziców na gwiazdke a nie może go uzywać tylko u mnie leży i żebym cos z tym zrobił. Pomózcie, bo jest mi strasznie głupio...
Winiu89 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Najpierw wylogowujesz się w telefonie z konta Xiaomi a później usuwasz telefon z konta w chmurze i tyle. Teraz to kaplica Odblokuj bootloader bez pozwolenia Xiaomi, wgraj TWRP I następnie CyanogenModWysłane z Mi4c 3
kubuswujo Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2016 Kurde miałem wczesniej odblokowany za zgodą Xiaomi. Ale faktycznie wpisałem w google: "How to unlock bootloader Mi4c without Xiaomi permision" I udało sie a już myslałem, ze nic nie poradzę!!! Dziękuje!!!!
Winiu89 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Cieszę się że mogłem pomóc Wysłane z Mi4c 1
kubuswujo Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2016 Kurcze pomogłeś, Wieeeelkie Dziękuje dla Ciebie!!!! Ale nie do końca bo mam TWRP 3.0 i instaluje juz drugie CM13 (teraz CM 13.1) iii ładuje sie juz z 20 min... to troche długo nawet na pierwszy raz... Zmienić Recovery? Zmienić INNY ROM?
r0bertt Opublikowano 30 Grudnia 2016 Opublikowano 30 Grudnia 2016 2 minuty temu, kubuswujo napisał: Kurcze pomogłeś, Wieeeelkie Dziękuje dla Ciebie!!!! Ale nie do końca bo mam TWRP 3.0 i instaluje juz drugie CM13 (teraz CM 13.1) iii ładuje sie juz z 20 min... to troche długo nawet na pierwszy raz... Zmienić Recovery? Zmienić INNY ROM? Spróbuj TWRP 3.0.2 1
Winiu89 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Ja używam TWRP 3.0.2 od teamsuperluminal, dotyk przynajmniej działa od razu, instalujesz tego CMa od nich? To najstabilniejsza wersja więc zainstaluj ich TWRP oraz ich CMahttp://www.teamsuperluminal.org/ts-twrp-2-8-7-2-mi4c/Wysłane z Mi4c 1
kubuswujo Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2016 tak instalowałem od nich poszło na tym TWRP 3.0 tez ze strony od nich. Ale juz miałem restetować. Wgrałem kuzynce CM13.1 dodam jakis motyw dla kobiet i będzie zadowolona;D Dziękuje!
Pietr Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 A jak by chciała te MIUI. To... Może jeszcze serwery nie przetworzyły informacji? Może jeszcze tak być, że informacja o wcześniejszym koncie była zapisana w pamięci. JA bym teraz zrobił pełny wipe w TWRP Czyli oczywiście data, pamięć wew, dalvik, cache, system. Teraz skopiował MIUI od Xiaomi.eu i zainstalował. Potem po reboocie nie łączył się z siecią. Wtedy nie będzie wołać o logowanie do konta. Po wstępnej konfiguracji podłącz się pod WiFi. I jak teraz zawoła o hasło to kaplica (choć tak jak już napisałem serwery mogły tego jeszcze nie przetworzyć) i pozostaje CM. A jak nie to masz działający telefon i tworzysz nowe konto Xiaomi.
Winiu89 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Full wipe nie usuwa informacji o koncie XiaomiWysłane z Mi4c
SLiM Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 (edytowane) 19 godzin temu, kubuswujo napisał: teraz po usunieciu konta telefon startuje wybierma jezyk i jest próba zalogowani a na konto Xiaomi. "Your phone is associated with acount 161..." Jednak nie moge sie zalogowac bo konto nie istneje!!!! Na nowe konto tez sie nie zaloguje bo nie ma jak i jestem w czarnej duppp... Bo nie moge używać nijak telefonu. To jest bez sensu jak może być usunięte konto i być komunikat że jest telefon do niego przypisany. Albo wcale nie jest usunięte tylko zawieszone czy zablokowane. Napisz może do suportu xiaomi i opisz swój przypadek może coś z tym zrobią, bo bez sensu że przez to że zrobiłeś nieświadomie jakieś głupstwo teraz nie możesz korzystać z MIUI. @Pietrzgadzam się trzeba spróbować zrobić full wipe bo też tak miałem że nie miałem karty sim włożonej czyli nie było połączenia gsm i nie konfigurowałem wifi i miałem monit żeby podać hasło do konta MI. Edytowane 31 Grudnia 2016 przez slimdick
Pietr Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 8 godzin temu, Winiu89 napisał: Full wipe nie usuwa informacji o koncie Xiaomi Wysłane z Mi4c Usuwa, usuwa. Sprawdzałem. Dopóki nie podłączysz go do neta to telefon będzie działał. 1
mrosi Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
mrosi Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi