kmp Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Witam serdecznie, uszkodziłem taśmę odpowiedzialną za przyciski (VOLUME+/- i POWER) Chciałbym uruchomić telefon i sprawdzić czy wszystko inne działa. Pytanie za 100pkt - jak to zrobić? Próbowałem przez adb reboot, lecz pojawił się błąd: C:\adb>adb reboot * daemon not running. starting it now on port 5037 * * daemon started successfully * error: device unauthorized. This adbd's $ADB_VENDOR_KEYS is not set; try 'adb kill-server' if that seems wrong. Otherwise check for a confirmation dialog on your device. Edytowane 28 Grudnia 2016 przez kmp
SLiM Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Na telefonie musisz zatwierdzić monit o dodanie komputera w opcjach debugowania.Wysłane z mojego Mi-4c
kmp Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 To to ja wiem, tylko jak mam to zrobić jak nie mogę uruchomić telefonu bez przycisku POWER?
SLiM Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) @kmp Spróbuj tak. Wciśnij volume - i podłącz kabel usb wpięty w pc, powinieneś uruchomić w trybie fastboot. Potem w adb wyślij komendę: Cytat fastboot reboot Po restarcie ustaw sobie wybudzanie ekranu podwójnym kliknięciem i już Ci przycisk power nie potrzebny EDIT: Teraz doczytałem że masz volume też nie sprawne To nie zostało Ci nic innego jak wymienić te szelkę, albo szukaj które punkty na płycie trzeba połączyć żeby uruchomić telefon Edytowane 28 Grudnia 2016 przez slimdick
kmp Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Ta uszkodzona taśma zaczęła coś funkcjonować, jednak telefon się cały czas restartował. Wynikało to zapewne z jej oberwania. Po odpięciu taśmy telefon oczywiście się uruchomił do końca. Dodałem swój komputer do debugowania i do czasu dostarczenia nowej taśmy tak będę uruchamiał telefon. Funkcję przycisku POWER spełnia wygrzebany z szafy MiKey. Edytowane 28 Grudnia 2016 przez kmp
Rekomendowane odpowiedzi