Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj otrzymałem zakupiony telefon Red Rice Hongmi. Troche poczytałem o wgrywaniu nowego softu, po właczeniu telefonu okazało się że jest już wgrany soft w wersji MIUI-JHBCNAL5.0. Czy to jest najnowsza wersja Miui dla Red Ricea?

Opublikowano

Tak, chociaż niekoniecznie polska. Może być to wersja multilang. Najnowsza wersja ROMu MIUIPolska dla Hongmi w systemie widnieje jako 4.1.24.

Opublikowano

Istnieje jakaś możliwość żeby usunąć moją wersję miui i wgrać 4.1.24? Jak tak proszę o jakis tutorial troche się pogubiłem w czytaniu tych wszystkich tutoriali

Próbowałem robić według instrukcji na fabrycznym sofcie ale po wybraniu pliku root w recovery update telefon uruchamia sie ponownie i nic sie nie dzieje

Opublikowano

robiłem według tej instrukcji ale wykonuje ten podpunkt : W aplikacji wybieramy opcję: Recovery Update. Aplikacja znajdzie nasze recovery.img. Klikamy na wynik wyszukiwania i zgadzamy się na instalację a potem na restart do recovery, telefon uruchamia się ponownie i pojawial sie zwykły pulpit a nie recovery

Opublikowano

Musisz rozpakować i wgrać recovery.img z pliku hongmi-twrp....zip przez mtk tools. wybierasz to z karty, nie jakieś sugerowane przez program. Jak nie wchodzi do recovery to spróbuj przez aplikację Aktualizacje i opcja Uruchom w recovery.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...