Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam to mój pierwszy wpis. Wczoraj otrzymałem słuchawkę i mam problem z jej podłączeniem do kompa, win7 widzi go jako "Dysk wymienny", po próbie jego otworzenia lub wrzucenia ROMY MIUPolska pojawia się komunikat "Przed użyciem dysku zewnętrznego znajdującego się w stacji E musisz go sformatować", następnie jak Anuluję pojawia się komunikat "Volumen nie zawiera rozpoznawalnego systemu plików. Sprawdź czy załadowano wszystkie sterowniki systemu plików i czy volumen nie jest uszkodzony". Proszę o pomoc.

Opublikowano

tak jak pisałem, po podłączeniu pojawia mi się 'Dysk wymienny", następnie jak coś próbuję zrobić wyświetla się komunikat ".... farmatuj dysk...", niestety nie wyświetla mi się "urządzenie przenośne"

Opublikowano

Chyba trzeba poczytać jak poprawnie ustawić urządzenia MTP w Windows 7.

Albo... nie zajmować się tą ułomnością systemu MS (bo po prostu pamięć w MI2 jest w systemie plików ext4 czego Windowsy nie czytają) i zainstalować Total Commander lub FileZilla i łączyć się z MI2 po ftp. W MIUI jest menedżer plików z klientem ftp tzn można się z telefonem połączyć przez ftp.

Wtedy bez problemu można kopiować pliki.

Opublikowano

Wielkie dzięki, popołudniu spotkam się ze znajomym, który ma większą wiedzę i korzystając z twoich wskazówek pomoże mi ogarnąć temat, dam znać co uda nam się zrobić.

Opublikowano

Standard :-) wejdz w menadzer urzadzen i usun urzadzenie ktore ci wykrylo obojetnie czy mtp czy wymienny usun lista urzadzen sie odswiezy, ale nie wykryje mi2s. Musisz prawym przyciskiem myszy kliknac pierwszy klucz (nazwa twojego komputera)u gory a liscie i kliknac skanuj w poszukiwaniu zmian sprzetu.

Powinien wykryc mi2s ...

Jak noe bedzie dzialac wskaz sterownik recznie i git.

Mam uposledzona win7 tak jak ty i zawsze jak podlaczam jakis mtp to prwilowo nie wykrywa urzadzena...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...