Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, jestem użytkownikiem telefonu od tygodnia i nękają mnie dwa problemy i nie umiem ich rozmawiać.

1) jak odblokować ekran podczas rozmowy żeby się rozłączyć? muszę czekać do samego końca, albo czekać jak ktoś się rozłączy, bo ja nie mogę. 

2) strasznie cichy głośnik mam (przy rozmowach ledwo kogoś słychać) - nie wiem czy to wina softu czy jest możliwość coś z tym zrobić? miałem inną wersję telefonu już i nie było takiego problemu. 

Z góry dziękuje za pomoc ;-)

Wesołych Świąt. 

Edytowane przez u83
Opublikowano

Tak jak każdy nowy użytkownik zapomniałeś o najważniejszej informacji, jaki masz wgrany soft ?

Dodaj w poście najlepiej screen z informacji o telefonie:

Screenshot_2016-12-02-09-16-09-826_com.android.settings.png

Opublikowano

Masz jeden problem jak wszyscy nowi użytkownicy a mianowicie zainstalowany przez sprzedawcę syfmiui, nie ma na ten model wersji Global, jest tylko wersja China z 3 językami 2 chińskie i angielski. Pierwsze co musisz zrobić to zmiana na system od xiaomi.eu. Po zmianie systemu na jedyny właściwy nie powinno być opisanych przez Ciebie problemów.

Procedury wgrania oprogramowania są opisane w dziale tutoriale. 

Opublikowano
1 godzinę temu, u83 napisał:

Witam, jestem użytkownikiem telefonu od tygodnia i nękają mnie dwa problemy i nie umiem ich rozmawiać.

1) jak odblokować ekran podczas rozmowy żeby się rozłączyć? muszę czekać do samego końca, albo czekać jak ktoś się rozłączy, bo ja nie mogę. 

2) strasznie cichy głośnik mam (przy rozmowach ledwo kogoś słychać) - nie wiem czy to wina softu czy jest możliwość coś z tym zrobić? miałem inną wersję telefonu już i nie było takiego problemu. 

Z góry dziękuje za pomoc ;-)

Wesołych Świąt. 

http://forum.xda-developers.com/mi-4c/general/guide-unlocking-mi4c-bl-verification-t3336779 odbloku później wgraj twrp od ts pozniej xiaomi.eu

Opublikowano (edytowane)

Jak chcesz pomóc to trzeba było już wkleić z miui polska tutorial gdzie jest ta metoda opisana w naszym rodzimym języku a nie odsyłasz do anglojęzycznego  forum ;) 

Edytowane przez slimdick
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...