kulig007 Opublikowano 5 Marca 2014 Opublikowano 5 Marca 2014 Witam. Mam pytanie do osób ogarniających "dłubanie" w opcjach governor'a. Chodzi konkretnie o governor interactiveS. W których parametrach mogę zejść niżej (lub też podbić wyżej), tak by pozytywnie wpłynęło to na żywotność baterii. Czy system będzie mniej wydajny, to kwestia, którą sam sobie przetestuje... Proszę, załączam screenshot z kontrolą zarządcy:
Acid Opublikowano 6 Marca 2014 Opublikowano 6 Marca 2014 go_hispeed_load = więcej = lepsza bateria (np. 97-99) min_sample_time = mniej = lepsza bateria (np. 40000) timer_rate = więcej = lepsza bateria (np. 40000) Jednak warto się pobawić napięciami w sekcji undervolting. Mogą dać więcej.
kulig007 Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Opublikowano 6 Marca 2014 Wiem - napięciami tez swego czasu się duzo bawiłem. Teraz to połącze z kontrolą zarządcy i zobaczę jak wyjdzie 'w praniu'. Dzięki Acid. Tapnięte z mojego Mi2S.
Acid Opublikowano 6 Marca 2014 Opublikowano 6 Marca 2014 Z mojego doświadczenia wynika, że zmiany w governorze aż tak dużo nie dają. Jak zmniejszysz min_sample_time za dużo to pojawią się małe lagi po wybudzeniu ekranu i szybkim przesuwaniu ekranu. A go_hispeed_load dużo nie da bo już teraz jest wysoko, w sumie przez przedłużony min_sample_time osiąga się dobrą płynność. Ale warto próbować.
kulig007 Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Opublikowano 16 Marca 2014 A jeszcze zapytam Za co odpowiada - hispeed_freq ?
Rekomendowane odpowiedzi