Skocz do zawartości
  • 0

Xiaomi Mi4 vs Redmi 3s

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Mam pewien dylemat między Mi4 a Redmi 3s.

Do czego będzie używany telefon: połącznia, sms, przeglądarka, snapchat, facebook, messenger, niewymagające gry ( sporadycznie )

Co jest najważniejsze:

PŁYNNOŚĆ DZIAŁANIA ( aby nie zawieszał się, chodził płynnie

w miarę dobry aparat

prawidłowe działanie LTE ( sieć Nju Mobile )

Kolejny dylemat to wybór. Telefon mam zamiar zamówić z tej strony: www.migsm.pl

http://migsm.pl/produkt/smartfon-xiaomi-redmi-3s-16gb/

http://migsm.pl/produkt/smartfon-xiaomi-redmi-3s-16gb-dark-grey/

http://migsm.pl/produkt/smartfon-xiaomi-mi4-lte-16gb/

Może ktoś powiedzieć, jaka jest różnica pomiędzy ofertą nr 1, a oferą nr 2? Myślę, że różnica jest w działaniu LTE, ale jak ma się to dokładnie do rzeczy.

Poza tym, lepiej wybrać starszego ale mocniejszego Mi4, czy młodszego, mniej wydajnego 3s ( patrząc na moje potrzeby )

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

P.S ----- W grę wchodzi również Xiaomi Redmi 4 ( standard edition ), lecz słyszałem, że póki co jest mało stabilny

Edytowane przez kukusiek97

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
9 godzin temu, kukusiek97 napisał:

Witam.

[...]

Może ktoś powiedzieć, jaka jest różnica pomiędzy ofertą nr 1, a oferą nr 2? Myślę, że różnica jest w działaniu LTE, ale jak ma się to dokładnie do rzeczy.

Poza tym, lepiej wybrać starszego ale mocniejszego Mi4, czy młodszego, mniej wydajnego 3s ( patrząc na moje potrzeby )

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

P.S ----- W grę wchodzi również Xiaomi Redmi 4 ( standard edition ), lecz słyszałem, że póki co jest mało stabilny

Pomijajac kwestie sprzedawcy itd...

1. Zaden z tych telefonow nie ma pasma B20, czyli LTE 800 mHz moze to stanowic pewien problem w obszarach niezabudowanych i poza duzymi miastami.

2. Roznica miedzy 1 i 2 to wgrane opgrogramowanie, w tym drozszym jest miui global.

3. Nie wiem skad informacje o niestabilnosci redmi4? Mozesz jakies info podrzucic, bo pierwszy raz sie z tym spotykam. Telefon mial premiere ~miesiac temu.

• 0
Opublikowano

Tez kupowałem w tym sklepie. Polecam sklep MiGsm. Pl
A co do różnic miedzy mi4 a redmi 3 to jest jeszcze taka ze mi4 nie jest dual sim.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, wisnia79 napisał:

Tez kupowałem w tym sklepie. Polecam sklep MiGsm. Pl
A co do różnic miedzy mi4 a redmi 3 to jest jeszcze taka ze mi4 nie jest dual sim.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

36 minut temu, MD13 napisał:

Ja bym brał mi4. Moc ci wystarczy a aparat lepszy.

Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka

Pamietajcie ze mi4 to tylko i wylacznie 16GB i nie wiecej, czyli jakeis 11GB do wlasnej dyspozycji.

Jesli ktos ma sporo albumow do sluchania, lubi robic sporo fotek itd... to wtedy jedynym ratunkiem jest pendrive OTG. 

Redmi ma slot na karty co rozwiazuje akurat ten problem. 

Edytowane przez PurpleHaze
  • 0
Opublikowano
1 godzinę temu, PurpleHaze napisał:

Pamietajcie ze mi4 to tylko i wylacznie 16GB i nie wiecej, czyli jakeis 11GB do wlasnej dyspozycji.

Jesli ktos ma sporo albumow do sluchania, lubi robic sporo fotek itd... to wtedy jedynym ratunkiem jest pendrive OTG. 

Redmi ma slot na karty co rozwiazuje akurat ten problem. 

Pamiętamy :)

• 0
Opublikowano (edytowane)

:edit::

Mi4 już nie mają na stanie więc połowa problemu rozwiązana :D

Zastanawiam się nad Redmi 4 (2/16) i Redmi 3s(2/16)

Co do tego miui global... Lepsze miui polska czy wersja globalna? jak to wygląda z działaniem telefonu? Można warto dopłacić te 25zł i mieć święty spokój?

A co do Redmi 4 - warto? Wiem że telefon niedawno wyszedł, informacji na forach prawie wgl o nich nie ma i to mnie martwi bo to takie kupno w ciemno.

Co do miejsca.. Mieszkam w Suwałkach ( tam gdzie najzimniej zawsze :D ), no i te LTE głównie potrzebne w Suwałkach, bo bardzo rzadko opuszczam to miasto, potem ew. Szczytno.

Edytowane przez kukusiek97
  • 0
Opublikowano

Mam redmi 4 w wersji 3/32 grey. Opinii mało, ale wszystkie zachwalają... W sumie wszystkie telefony xiaomi są chwalone... Co do mojego modelu to prezentuje się i działa świetnie. Początkowo miałem problem z przystosowaniem się do braku menu, jak to w zwyczaju mają androidy, ale po kilku dniach już jest ok. LTE mam na wsi, gdzie nie łapało mi jego w poprzednim telefonie (z1 compact), więc to pasmo 800 to raczej bujda na resorach, bo nie jest potrzebne. Zdjęć aparatem nie robię za dużo. Głównie notatki na studiach i spisuje się ok. Bateria, to potwór 3 dni ciągłego działania i to dość prądożernego... Wgranie miui polska, też poszło sprawnie :) Jestem w stanie polecić ten telefon :) Tylko jak kupujesz inna wersję niż czarną, to będziesz miał czarną ramkę na wyświetlaczu...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...