Skocz do zawartości

Stabilizacja obrazu i nagrywanie 4k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam pytanko.  Czy ta softwarowa stabilizacja obrazu i 4k to taki pic na wodę czy rzeczywiście jest jakaś różnica.... Mam s6edge i rn3pro rożnica jest poprostu zabójcza.... Ogólnie aparat wypada słabo.... No ale ja nie mam softu z miuipolska.pl i trochę nie wieże że da  się tu coś poprawic.... Nagrywanie filmów ow to tak jakby klatek brakowało... szarpie się, zero płynnośći, a przy słabym oświetleniu to jak"dziecko we mgle " 

Siedzę na globalu 8.1.1

Edytowane przez Wiskas
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie nie mam 4k na globalu 8.1.1.0(KATE)ale z tego co wiem to jest w Kenzo.Wiec albo masz Kenzo albo jakiś global zmodyfikowany przez sklep

Edytowane przez Snajper
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Wiskas napisał:

Witam mam pytanko.  Czy ta softwarowa stabilizacja obrazu i 4k to taki pic na wodę czy rzeczywiście jest jakaś różnica.... Mam s6edge i rn3pro rożnica jest poprostu zabójcza.... Ogólnie aparat wypada słabo.... No ale ja nie mam softu z miuipolska.pl i trochę nie wieże że da  się tu coś poprawic.... Nagrywanie filmów ow to tak jakby klatek brakowało... szarpie się, zero płynnośći, a przy słabym oświetleniu to jak"dziecko we mgle " 

Siedzę na globalu 8.1.1

Ja bym nie porównywał s6edge czyli poprzednio rocznego flagowca, który zaraz po premierze kosztował 3 koła do RN3Pro, który kosztuje 700zł, to trochę nie ta półka cenowa. Bardziej bym go porównywał z którymś z modeli Honora może 5X vs Huawei P8lite/P9lite to też jest dużo opinie jak Xiaomi nie potrafi albo nie chce dopracować swojego software'u obsługującego aparat i kamerę.

Edytowane przez kamilo23
  • Like 1
Opublikowano

to był tylko przykład.... ok to porównam do samsung s4 ktory mimo 13mp również działa znacznie lepiej..... ostatnio mialem kilka tanich smartfonów od Chińczyków typu cuboty, umi, leagoo,  i we wszystkich tych telefonach aparaty wołają o pomstę do nieba,  aczkolwiek trzeba przyznać ze pod konten nagrywanych filmików xiaomi nie wypada najlepiej.... trochę zboczyłem z tematu, pytanie brzmi jak to jest z tym 4k i stabilizacją by miuipolska.pl 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

U Was to 4k dziala? U mnie po zmianie na 4k wywala aparat i później do ponownego uruchomienia telefonu aparat w ogole nie ostrzy.. Macie tak? Kazdy dev rom miuipolska.pl tak dziala

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Aż sprawdziłem przed chwilą czy działa 4k u mnie na miui polska. Za pierwszym razem prześwietlało film i wkońcu wywaliło aplikację stockową ale ponownie włączyłem i działa nagrywa. Jutro sprawdzę jakość i wrzucę sampla video bo z tego co widzę to działa płynnie i bez problemu tekst jest czytelny. A co do jakości zdjęć to polecam odblokować camera api2.

Edytowane przez ziomKRK
Opublikowano

@up

O co chodzi z tym camera api2?

Bo zdjęcia z tego telefonu są ładne i ostre ... na telefonie , przy zgrywaniu na kompa to 10% wygląda tak jak powinno wyglądać ,reszta bez ostrości i rozmazana .

• Like 1
Opublikowano

Odblokowuje możliwość ręcznych ustawień parametrów zdjęcia (iso, balans bieli itd.) oraz zapis zdjęcia w nieprzetworzonym pliku raw/dng (cyfrowy negatyw). Taki plik możesz edytować/wywoływać na komputerze lub smartphone. Na necie dużo jest opisane na temat formatu RAW jak edytować czym itp.

• 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...