Wiskas Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Witam mam pytanko. Czy ta softwarowa stabilizacja obrazu i 4k to taki pic na wodę czy rzeczywiście jest jakaś różnica.... Mam s6edge i rn3pro rożnica jest poprostu zabójcza.... Ogólnie aparat wypada słabo.... No ale ja nie mam softu z miuipolska.pl i trochę nie wieże że da się tu coś poprawic.... Nagrywanie filmów ow to tak jakby klatek brakowało... szarpie się, zero płynnośći, a przy słabym oświetleniu to jak"dziecko we mgle " Siedzę na globalu 8.1.1 Edytowane 19 Grudnia 2016 przez Wiskas 1 1
Snajper Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) U mnie nie mam 4k na globalu 8.1.1.0(KATE)ale z tego co wiem to jest w Kenzo.Wiec albo masz Kenzo albo jakiś global zmodyfikowany przez sklep Edytowane 19 Grudnia 2016 przez Snajper
Wiskas Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2016 Dlatego pytam czy te benefity z miuipolska.pl są warte zabawy... Czy te 4k i stabilizacja cos dają....
kamilo23 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Opublikowano 20 Grudnia 2016 (edytowane) 17 godzin temu, Wiskas napisał: Witam mam pytanko. Czy ta softwarowa stabilizacja obrazu i 4k to taki pic na wodę czy rzeczywiście jest jakaś różnica.... Mam s6edge i rn3pro rożnica jest poprostu zabójcza.... Ogólnie aparat wypada słabo.... No ale ja nie mam softu z miuipolska.pl i trochę nie wieże że da się tu coś poprawic.... Nagrywanie filmów ow to tak jakby klatek brakowało... szarpie się, zero płynnośći, a przy słabym oświetleniu to jak"dziecko we mgle " Siedzę na globalu 8.1.1 Ja bym nie porównywał s6edge czyli poprzednio rocznego flagowca, który zaraz po premierze kosztował 3 koła do RN3Pro, który kosztuje 700zł, to trochę nie ta półka cenowa. Bardziej bym go porównywał z którymś z modeli Honora może 5X vs Huawei P8lite/P9lite to też jest dużo opinie jak Xiaomi nie potrafi albo nie chce dopracować swojego software'u obsługującego aparat i kamerę. Edytowane 20 Grudnia 2016 przez kamilo23 1
Wiskas Opublikowano 20 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2016 to był tylko przykład.... ok to porównam do samsung s4 ktory mimo 13mp również działa znacznie lepiej..... ostatnio mialem kilka tanich smartfonów od Chińczyków typu cuboty, umi, leagoo, i we wszystkich tych telefonach aparaty wołają o pomstę do nieba, aczkolwiek trzeba przyznać ze pod konten nagrywanych filmików xiaomi nie wypada najlepiej.... trochę zboczyłem z tematu, pytanie brzmi jak to jest z tym 4k i stabilizacją by miuipolska.pl
jacek666b Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 U Was to 4k dziala? U mnie po zmianie na 4k wywala aparat i później do ponownego uruchomienia telefonu aparat w ogole nie ostrzy.. Macie tak? Kazdy dev rom miuipolska.pl tak dzialaWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
ziomKRK Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Aż sprawdziłem przed chwilą czy działa 4k u mnie na miui polska. Za pierwszym razem prześwietlało film i wkońcu wywaliło aplikację stockową ale ponownie włączyłem i działa nagrywa. Jutro sprawdzę jakość i wrzucę sampla video bo z tego co widzę to działa płynnie i bez problemu tekst jest czytelny. A co do jakości zdjęć to polecam odblokować camera api2. Edytowane 24 Maja 2017 przez ziomKRK
kafaros Opublikowano 26 Maja 2017 Opublikowano 26 Maja 2017 @up O co chodzi z tym camera api2? Bo zdjęcia z tego telefonu są ładne i ostre ... na telefonie , przy zgrywaniu na kompa to 10% wygląda tak jak powinno wyglądać ,reszta bez ostrości i rozmazana . 1
ziomKRK Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 Odblokowuje możliwość ręcznych ustawień parametrów zdjęcia (iso, balans bieli itd.) oraz zapis zdjęcia w nieprzetworzonym pliku raw/dng (cyfrowy negatyw). Taki plik możesz edytować/wywoływać na komputerze lub smartphone. Na necie dużo jest opisane na temat formatu RAW jak edytować czym itp.
mrosi Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi