Ancu Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 Wersja MIUI: Jakim użytkownikiem jesteś? -- używam MIUI od pewnego czasu Opis znalezionego błędu Witam wszystkich Zapewne nie będę jedynym który pisze swój pierwszy post w tym dziale ale do rzeczy: jako, że padłem ofiarą bootloopa po którejś aktualizacji przez OTA ze względu na za dużo MB w romie i za mało MB na partycji systemowej, zmieniłem sobie rozmiar partycji na 1GB+4GB+ reszta wcześniej zrobiłem sobie backupa z poziomu MIUI i po całej operacji partycjonowania i softowania wgrałem go operacja się udała i mój telefon wyglądał jak przedtem - no może oprócz tapety i kont w różnych apkach które musiałem na nowo aktywować ale to akurat nie było problemem problem jest w tym, że wchodząc do galerii przy próbie odtworzenia filmu nakręconego aparatem otrzymuję komunikat: nie można odtworzyć filmu dzieje się tak z nowymi filmami i ze starymi sprzed partycjonowania wchodząc przez menedżer plików albo przez es file explorer filmy się włączają przywracanie domyślnych aplikacji nic nie daje ktoś ma jakiś pomysł ? pozdrawiam Mariusz Logcat Dodatkowe informacje
Acid Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Zainstaluj jakiś player z Google Play np Mx Player. MiuiVideo usunalem z romu dla SGS2, dlatego nie ma apki do odtwarzania filmów. Wysłane z MI3 W
Ancu Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Opublikowano 2 Marca 2014 Ależ mam zainstalowanego mx playera i z poziomu es file explorer lub z poziomu systemowego managera plików filmy się w nim otwierają jedynie z apki galeria wyskakuje błąd tak jakby nie było skojarzenia plików z programem nie wyskakuje też okienko z wyborem apki do otwarcia pliku po zresetowaniu ustawień domyślnych (w galerii bo spod managera plików okienko wyskakuje i można wybrać defaultowy program...)
Lalo Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Sprobuj wsmtool, biblioteki xposed, crappalinks. Jak to wlaczysz powinno wyskoczyć okienko z wyborem odtwarzacza.
Ancu Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Opublikowano 3 Marca 2014 zrobiłem eksperyment i ściągnąłem najnowszego softa z miui.com i po jego wgraniu filmy z galerii się włączają tylko mam do wyboru dwa języki krzak i angielski wniosek jest taki że potrzebuję softa z wbudowanym odtwarzaczem czy jest gdzieś nie obcięty soft multilanguage ? ewentualnie jakiś sposób na dogranie odtwarzacza do obecnego softa ? Lalo: Twojego sposobu nie uskuteczniłem bo okazało się, że nie mam roota do instalacji miui użyłem kernela siyah dorimanx v8.34 gdyż cf-roota do stockowego JB4.1.2 nie znalazlem...
Acid Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Eh, eksperyment... Nie otwierają sie filmy bo nie masz w romie multilang aplikacji MiuiVideo.apk bo ona jest usuwana w multilang dla SGS2 4.1.2. Było to pisane w poście z przedostatnią wersją. Dwa wyjścia: - ręcznie przenieś MiuiVideo.apk z innego romu multilang do swojego (można wrzucić do paczki zip i tak instalować), albo normalnie do /system/app. Tylko pod warunkiem, że masz miejsce w /system. - zainstalować port 4.2.2 który z racji mniejszego rozmiaru aplikację MiuiVideo.apk ma.
Ancu Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Opublikowano 3 Marca 2014 Acid dzięki ale co ciekawe działa na apce MiuiVideo.apk (ok 3MB) wyciągniętej z romu ściaganego z miui.com w starszych romach z miuipolska jest tylko apka MiuiVideoPlayer.apk (ok 1MB) i na niej nie działa, nawet po usunięciu z nazwy "player", być może jeszcze czegoś wtedy brakuje generalnie problem rozwiązany
Acid Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Przeczytaj dokładnie co napisałem. Weź aplikacje MiuiVideo z obecnego romu multilang. Będziesz miał wtedy po polsku. Wysłane z MI3 W
Ancu Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Opublikowano 3 Marca 2014 wziąłem apkę z romu do mi2s i rzeczywiście nie mam już komunikatów z krzaczkami jeszcze raz dzięki
Rekomendowane odpowiedzi