elbowndg Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) Pytanko odnośnie redmi 3s pro Zamawiałem z aukcji GoldWay z aliexpress Xiaomi Redmi 3S Pro Prime International Version Telefon powinien przyjść z wgranym MIUI 8 Jednakże jest zainstalowane 7.3 i nie da się go zupdatować ponieważ wyskakuje mi że nie ma dostępnych aktualizacji. Jarek powiedział mi że musze zainstalować MIUI ze strony miui polska, tyle że wiąże się to z odblokowywaniem bootloadera, instalowaniem jakiegoś TWRP a dopiero później instalowanie polskiego roma. Powiem szczerze, raczej się tego nie podejmę bo poczytałem troche komentarzy i niektórym osobom po tych zabiegach nie włacza sie telefon, miga ekran i gaśnie itp. (rozumiem że pewnie zrobili coś źle, ale moze i źle ja również coś zrobie). Także teraz przejdźmy do meritum. Dużo tracę operując na MIUI 7.3 zamiast 8? Jeśli tak co to dokładnie sa za różnice? Czy da się zainstalować MIUI 8 bez tak dużych ingerencji z telefon jak odblokowywaniem bootloadera itp? @editdodam że w MIUI 7.3 nie wszystko jest spolszczone... nawet ikonka w głównym menu nie nazywa się "wiadomości" tylko "messaging" a w niektórych głębszych opcjach nawet są chińskie krzaczki... Edytowane 8 Grudnia 2016 przez elbowndg
cukru Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opis brzmi jak typowe syfmiui. Polecam przynajmniej wgrać Globala
mrosi Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. 54 minuty temu, elbowndg napisał: Pytanko odnośnie redmi 3s pro Zamawiałem z aukcji GoldWay z aliexpress Xiaomi Redmi 3S Pro Prime International Version Uzupełniając @cukru, przede wszystkim czytać, czytać i czytać. No i szukać. Wszystko było i jest na Forum. Zakładanie wątków to ostateczność. Rozumiem zimowe rozleniwienie, ale może się to skończyć ostrzeżeniami za spam...
Rekomendowane odpowiedzi