Krugerz Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Witam, posiadam xiaomi redmi 3s i problem polega na tym, że kiedy robię zdjęcia za pomocą aplikacji aparat zdjęcia są w porządku, ale kiedy robię je messengerem i komuś wysyłam to jakość jest okropna (robiąc samo zdjęcie jakość jest ok, dopiero po wysłaniu jest źle). Też tak macie? Jak temu zaradzić?
Arturr300 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Nie wiem czy u Ciebie jest to bardziej widoczne, ale to, że zdjęcia zrobione Messengerem są gorszej jakości to jest normalna rzecz. Bo on kompresuje te zdjęcia. Możliwe że masz ustawione w opcjach Messengera gorszą jakość obrazków, jeżeli taka opcja istnieje. Miałem też tak na poprzednim telefonie - LG. Jeżeli chcę przesłać komuś zdjęcie dobrej jakości, to robię je najpierw normalną aplikacją Aparat, a potem przesyłam przez Messengera.Edit: Chociaż u mnie spadek jakości pomiędzy zdjęciem zrobionym w Messengerze przed wysłaniem i po wysłaniu nie jest widoczny. Może to zależy od prędkości Twojego internetu w telefonie?
Rekomendowane odpowiedzi