ManekiNeko Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Witam, mam problem. Zacznę może historię od samego początku, bo uważam, że tam jest pies pogrzebany. Po zakupie RMN3P chciałem od razu mieć dostęp do recovery i roota oraz wgrać MIUI Polska. Kompletnie nie doinformowany, że potrzeba tylko jednego formularza do xiaomi by móc z danego konta odblokować w każdym telefonie bootloadera przystąpiłem do procesu odblokowywania inną metodą opisaną na forum zagranicznym xiaomi. Proces w skrócie polegał na zainstalowaniu wersji dev i wgranie spatchowanego recovery, który tjb uwalał telefon (zachowywał się jak w trybie edl) i za pomocą komend w cmd można było odblokować bootloadera. Zrobiłem wszystko co było w tutorialu dokładnie, udało mi się owego bootloadera odblokować, ale problem miałem z Adresem karty Wifi, problem z sim (nie czytało jej) i bateria pokazywała -2% baterii,mimo, że było około 50%. Pierwsze 2 problemy były spowodowane tym, że imei był niedostępny. Po zainstalowaniu TWRP i rom'a od MIUI Polska wszystko działało bez problemu, ale..... interesowało mnie czemu w TWRP nie mam podanego procentu baterii (w ogóle nic w górnym prawym rogu się nie wyświetla). Nie przeszkadzało mi to, dopóki nie chciałem przesiąść się na CM'a w 13 jak i 14.1 problem był taki, że procent baterii zostaje taki jak przy pierwszym włączeniu i nie schodzi z niego, jak bateria się rozładuje to telefon wyłączy się sam będąc na tym samym procencie baterii. Jednak jeśli po jakiś paru godzinach użytkowania telefonu uruchomimy go ponownie to wtedy jest podany realny procent naładowania, który również staje w tym miejscu do kolejnego restartu. Próbowałem już zainstalowanie czystego globala , potem china dev (wszystko mi flashem ustawiając blokowanie bootloadera), potem po ponownym odblokowaniu juz oficjalna metoda xiaomi dalej nie mam zegarka w TWRP i po instalacji CM'a powtórka z relacji. Ciekawostka : Jestem chyba pierwszą osobą w internetach, która po instalacji TWRP nie ma zegarka u góry bo przeszukałem wszystko w j.angielskim i polskim , ale niestety nie znalazłem nic interesującego.
Rekomendowane odpowiedzi