Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj miałem okazję pomacać parę zabawek jeszcze raz, tym razem pod kątem kupna Mi3 w przyszłości i dużą uwagę skupiłem na wygodę obsługi. W porównaniu LG G2, HTC One i Xperia Z najlepiej mi się obsługiwało HTC, ale o G2 również niczego złego nie mogę powiedzieć. Na prawdę są to 2 całkiem sympatyczne telefony. Xperię Z brałem do ręki z myślą jakbym brał właśnie Mi3 (bo podobno najbardziej one są zbliżone do siebie jeśli chodzi o kształt i gabaryty). No i niestety muszę powiedzieć, że tragicznie. Gdybym miał wybierać pod kątem kształtu, to na pewno nie byłby to Mi3..

No ale pierwszym priorytetem jest u mnie system, czyli MIUI. I teraz pytanie, czy te dwa wspomniane w tytule telefony dorównują Mi3 pod kątem sprawności, płynności systemu? Jest jakaś wielka różnica pomiędzy urządzeniami od Xiaomi a "resztą świata"? Biorąc powiedzmy One mógłbym mieć później powody do marudzenia, że MIUI chodzi gorzej niż na tym wspomnianym już Mi3?

Opublikowano

HTC One to juz stary telefon wg mnie odpada, xperia z nie jest rozmiarów xiaomi m3 - to jest xperia z1, LG g2 ma 4g i to samo w srodku co m3 snapdragon 800, miui zawsze będzie najlepiej chodzić na xiaomi, htc one ma w środku snapdragona 600 i dorównuje mi2s.

Opublikowano

A może to i była Z1.. Takie podobne są do siebie heh. W każdym razie nawet jeśli w ręku miałem Z to miałem mniejszego placka w ręku niż gdybym miał Z1. Te kanciaste rogi zupełnie mi nie leżą :(

Najbardziej mnie ciągnie do G2 (taaak, to jak upchnęli te 5,2' w tak małej obudowie, to jest piękne!). No ale najważniejszej rzeczy się nie dowiedziałem ;)

miui zawsze będzie najlepiej chodzić na xiaomi

To wiem, a może raczej już czytałem. Ale czy tak jest na prawdę? Biorąc do siebie dwa telefony zbliżone do siebie specyfikacją, ale jeden byłby powiedzmy Mi2 a ten drugi to byłby X innej firmy ale z na tym samym MIUI (ta sama aktualizacja cotygodniowa) i zdecydowanie lepiej będzie chodzić ten Mi2? Trochę mi się w to nie chce wierzyć.

Poza tym G2 ma szansę na dostanie się do tej grupy urządzeń, które oficjalnie dostają cotygodniowe aktualizacje (strzelam, że przy V6)?

Opublikowano

Z tego co dziś patrzyłem to od święta wiosny prace nad G2 nie posuwają się dalej. Nie wydano działającego romu albo ja nie mogłem się doszukać.

Opublikowano

Nie... MIUi dla G2 to port na 4.2.2. Jeśli mają czekać na KitKata to sobie poczekają długo. Na razie MIUI na 4.4 jest tylko na Nexusa 7.

Wysłane z MI3 W

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...