domik Opublikowano 3 Grudnia 2016 Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) Cześć, Dzisiaj po niespodziewanym reboocie systemu pojawił mi się komunikat "Thank you for helping make MIUI better" wymagany jest login i hasło. Nawet ja je wprowadzę to walidacja trwa w nieskończoność. Jedyna opcja uruchomienia telefonu to wyciągnięcie karty sim i wsadzenie jej po starcie. Z tego co do tej pory zdążyłem znaleźć wygląda że jest to jakoś powiązane z szyfrowaniem telefonu. Moja firma wprowadziła nową politykę i w zeszłym tyg telefon zaszyfrowałem. Jedyne rozwiązanie które pojawia się w necie to przeflashowanie ręczne (poważnie!?) - co z tego jeśli po zaszyfrowaniu potencjalnie problem wróci. Jeśli tak to ma wyglądać z ich softem i to naprawdę jest związane z szyfrowaniem to polećcie alternatywny soft w którym "wszystko działa" - łącznie z odciskiem palca albo sprzedaje mój RN3bo tego się nie da używać. Update: Sprawdziłem - wyłączyłem szyfrowanie - telefon uruchamia się normalnie. Włączyłem - najpierw przez ułamek sekundy pojawia się okno podania pinu a potem to cholerne Validate. Wygląda na to że Xiaomi nie wspiera poparawnie szyfrowania. Co za gów... Edytowane 3 Grudnia 2016 przez domik Dodatkowe info
Gawelson Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Mam to samo, tylko że bez szyfrowania urządzenia. Wie ktoś co na to poradzić?
Rekomendowane odpowiedzi