Nacz0 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Witam, od wczoraj jestem posiadaczem xiaomi mi4c. Miałem na nim wgrany jakiś chiński soft z słabym spolszczeniem i ogółem poszukłem poczytałem i dowiedziałem się że to jakiś typowy beznadziejny soft Aliexpressowy. Był oznaczony 201510... itp. Stwierdziłem że zmienię system no to wziąłem się do roboty zgodnie z informacjami tutaj https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ ogółem twrp wgrane wipe wykonane potem system wgrałem no i klapa. Jest tak jakby recovery loop. Nie wiem co mam z tym zrobić i jak to ugryźć macie może jakieś sugestie ? Ogółem żeby nie było wszystko pobierałem na libra... Nie idzie go uruchomić bo jakby TWRP był wymuszany. Mimo że jak wejdę w TWRP i dam reboot -> system i tak odpala się TWRP. Możecie mi jakoś pomóc ? Dodam że tak jestem nowym użytkownikiem, we wgrywaniu softu zielony nie jestem gdyż wgrywałem kiedyś na xperie L CM13. System jaki wgrywalem przez TWRP to MIUI 6.12.1 ANDROID 5.1.1 ROM MI4c KOD libra I zainstalował się ale nie idzie uruchomić tego bo włacza się TWRP(2.8.7.0)
Nacz0 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2016 Sytuacja wygląda tak. Wgrałem TWRP to co było w tamtym tutku, pobrałem ROM ten co tam był podany do MI4c w nazwie, zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcją i jak włączam telefon to zamiast odpalać system to włącza się TWRP, a jak podłącze do ładowania to widnieje tylko napis na ekranie MI. Po odpaleniu instalki ROM w recovery zaczyna instalować bo pokazuje się że coś tam robi. Jak czegoś potrzebujesz to pytaj. No nie włącza się system tylko TWRP mimo że dam np w twrp żeby uruchomił system to i tak recovery się włącza no Pobieram właśnie miui_MI4c_5.12.17_aaddadfe4a_5.1 i zobaczę co będzi.
Nacz0 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2016 I nic nie uruchamia się ROM nadal. Nie wiem już co zrobić.
Nacz0 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2016 Tutaj - zrobić tak jak tutaj jest napisane ?
Nacz0 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zrobiłem tak jak napisałeś dzięki wielkie i pozdrawiam
mrosi Opublikowano 3 Grudnia 2016 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
mrosi Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi