Skocz do zawartości
  • 0

Brak opcji "Domyślny dzwonek" w Kontaktach

Pytanie

Opublikowano

Witam Wszystkich

Od wczoraj mam Redmi 3S z polskiego wypustu z Xkom-u .   wersja Miui 7   dziś zaktualizowana do Miui 8

Personalizując kontakty nie jestem w stanie przypisać indywidualnie dzwonka/pliku muzycznego  do danego kontaktu.   Z przypisaniem jednego pliku do wszystkich kontaktów nie ma problemu.

W podobnych wątkach pisze ,że po wyświetleniu szczegółów kontaktu powinna być na dole opcja DOMYŚLNY DZWONEK  ale u mnie tego nie ma.. Pod nazwą kontaktu są w 1 linii :Udostępnij,Historia połączeń , Ulubione  , poniżej numer tel.  a pod tym Kod QR    . ??????      Czy możliwe że  w telefonie z tak dużą możliwością personalizacji  kompletnie  nie ma takiej prostej opcj    ???????i    czy też mogę to gdzieś znaleźć w ustawieniach.  Kartę SIM mam w gnieździe SIM 1. Aplikacją ZEDGE na razie nie jestem zainteresowany

pozdrawiam :)

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

U mnie wygląda to tak:

Screenshot_2016-11-30-07-15-18-674_com.android.contacts.png

wersja softu to MIUI Global 8.1  Stabilna 8.1.1.0 (MALMIDI)

Screenshot_2016-11-30-07-20-29-159_com.android.settings.png

Możliwiść przypisania dzwonku do kontaktu to naprawdę dla mnie ważna rzecz.  Jeśli ktoś pomoże to będę wdzięczny.

pozdrawiam

Edytowane przez FELEX
  • 0
Opublikowano

Witam ponownie

Sprawa rozwiązana i w zasadzie banalnie prosta.

Opcja DOMYŚLNY DZWONEK nie jest podświetlana w danym kontakcie dopóki nie zostanie on skopiowany lub zapisany na telefonie .

W skrócie:

Ustawienia-Aplikacje Systemowe-Kontakty-Wczytywanie/Kopiowanie-Kopiój na nośnik-Wczytaj z nośnika-Nie wyświetlaj Kontaktów z SIM (żeby nie były wyświetlane podwójnie...)

Ot,, cała filozofia , ale może komuś następnemu z podobnym problemem się przyda. RAFAŁ2016 i DRAKOON37 - dzięki za zainteresowanie a koledze od "paluszka"postaram się kiedyś pomóc równie "merytorycznie"....

Prosze zamknąć temat

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...