Skocz do zawartości

Nieudany flash, max buffer 256, logowanie android

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

piszę, ponieważ mam problem z telefonem, a przeszukałem forum i nie znalazłem nikogo z takim problemem jak mój. Ale po kolei.

Kupiłem telefon z syfiastym ROMem, więc chciałem zrobić flash i wgrać ROM Global. Bootloadera nie odblokowywałem. Wykonałem po kolei wszystkie kroki z Kompedium wiedzy według punktu " I. INSTALACJA ROMÓW PRZEZ MIFLASH ". Wszystko działało dobrze aż do momentu, gdy po jakichś 8-9 minutach flashowania nie wywaliło błędu " Maxbuffer sector is 256 " i instalator się zatrzymał. Odłączyłem telefon od portu USB, próbowałem uruchomić i pojawił mi się szary ekran logowania "To start Android, enter your password". Z tym problem, że żadne hasło nie działa, ani od konta google, ani pin ustawiony przed flashowaniem, ani "password". Mogę telefon normalnie wyłączyć i uruchomić ekran wyboru trybu (vol up + power), ale po wybraniu trybu download pojawia się ponownie ekran logowania Android, tak jakbytelefon  próbował się uruchomić normalnie. Z tego powodu (niemożność wejścia w tryb download) MiFlash nie wykrywa mi telefonu i nie mogę spróbować na nowo flashować ROMa. Czy ktoś spotkał się kiedyś z czymś takim? Czy jest możliwość zrobienia jakiegoś resetu/formatu, że uaktywnić ponownie tryb download? Mój system operacyjny to Windows 7N + Sp1, 64 bity, wersja MiFlash 20160401.

Opublikowano (edytowane)

Po ok. sekundzie trzymania power pojawia się menu "reboot, silence, airplane mode, power off", a po kolejnych parunastu sekundach trzymania telefon się resetuje i znowu pojawia się ten sam ekran logowania do androida. Dodatkowo przy kolejnej próbie wpisania hasła zaczął wyskakiwać komunikat "Your device will be wiped after X more attempts to be unlocked".

Edit: Mała aktualizacja. Umyślnie wpisałem 10 razy złe hasło, po czym telefon jakby zrobił factory reset i, ku mojemu zaskoczeniu, normalnie się włączył, pierwsza konfiguracja itp. Pytanie teraz jest takie czy można zaufać mu po tym błędzie podczas flashowania, czy lepiej flashować jeszcze raz? Tak wyglądają informacje o telefonie:

Screenshot_2016-11-28-23-30-38-843_com.android.settings.png

Edytowane przez Nemilt
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...