Th3rioN Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Hej, planuję kupić od Goldiego telefon (Snapdragon 625 3/32 - żeby nie było nieporozumień) jak w temacie. Jak widzę na forum parę osób już posiada to cudo dlatego chciałbym poznać opinię/odczucia co do użytkowania tego fona. Jak wygląda kwestia jakości połączeń/ zasięgów - pytam bo mój RN3P trochę wariuje ale to chyba wina mojego softu-Globala? A moduł odpowiedzialny za łączność chyba ten sam siedzi w R4P? Telefoniczne choroby wieku dziecięcego? To nowy model i nie jestem pewien czy nie trapią go jakieś dziwne problemy. Jest to o tyle ważne, że sprzęt ma trafić do osoby która ostatnie lata używała Lumii z WP i jest absolutnie nie "technologiczna". I tak jak w temacie - kupic czy poczekać na wersję global zarówno softu jak i telefonu? Edytowane 28 Listopada 2016 przez Th3rioN
Drakoon34 Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Pewnie masz syfmiui podpisane jako global. Na redmi 4 z tego co wiem nie ma globala, jest tylko china oraz miui polska. Wybacz, jednak rn3p bije na głowę r4p. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Th3rioN Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Opublikowano 28 Listopada 2016 Wiem, że RN3P jest lepszy niż R4P -jednak nie szukam następcy Nota, tylko telefonu dla dziewczyny - a wtedy 5.5 cala odpada. Wiem, że na razie nie ma globala dla R4P, dlatego pytam czy czekać czy kupić już i wrzucić soft Miui Pl/Eu. Chodzi o to, czy soft (lub sam telefon) nie będzie sprawiał problemów. OT: Syfmiui? Kupowałem swojego RN3P w banggod i soft który tam mam to: Global Stable 8.0.6.0(LHOMIDG). [Tak, wiem powinienem wrzucić soft Xiaomi.eu-ale na razie brak czasu].
Drakoon34 Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 W takim razie czemu miałoby się nie opłacać brać r4 skoro i tak wygrasz miui polska ️ Sam widzisz, że global nie jest tak super dopracowany i ma swoje problemy, których na miui polska raczej nie doświadczysz. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
PrezesASR Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Swoje Redmi 4 Pro użytkuje od środy i już moge coś o nim napisać, jeśli chodzi o zasięg to jest trochę lipa, czasem ledwo łapie 2g a czasem mu coś odwali i złapie 3g i da się jako tako nawet z internetu korzystać co w redmi 2 pro było raczej niemożliwe. Jeśli chodzi o baterię to właśnie wykrecilem 11h Sot przy 2,5 dniowym używaniu (zawsze Wi-Fi bądź transmisja, podświetlenie auto). jeśli chodzi o rozmowy to nawet przy niezbyt dobrym zasięgu słychać dobrze i wyraźnie, rozmówcy też nie narzekali na jakość dźwięku z mikrofonu. Aparat daje radę ale jak na xiaomi przystało to do ideału jeszcze daleko. W czwartek wgralem china dev, unlock, twrp i finalnie xiaomi.eu z dodatkami u mnie poszło wszystko gładko, bo z tego co wiem inni mieli problemy z twrp itd. Słuchawka fajnie leży w dłoni (przynajmniej mojej) jest całkiem nieźle wykonana i spasowana. Ja ogólnie jestem zadowolony. Jeśli będziesz miał jakieś konkretne pytania to śmiało pytaj.
Th3rioN Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Opublikowano 28 Listopada 2016 Właśnie o takie info mi chodziło Jak wygląda przełączanie między sieciami w trakcie rozmowh? Telefon robi to w miarę sprawnie czy są jakieś dziwne przerwy i przeskoki? Na recenzjach widać ewidentne lagi - na sofcie xiaomi. Eu nie występują? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
PrezesASR Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 w miejscu w którym mieszkam łapie głównie Plusa (jestem w Play) to też raczej nie mam problemu z przełączaniem, na razie a i jeszcze jakoś dużo nie rozmawiałem poza domem ale jeszcze raz powtórzę że zasięg w porównaniu z Redmi 2 Pro łapie gorzej bo tamten przynajmniej nie tracił go po włożeniu do kieszeni a ten musi leżeć na szafce biurku itd, poza domem jest juz całkiem Ok ciekawe czy aluminiowa obudowa ma wpływ na zasięg? poza tym zdziwiłem się jak się okazało że posiada podczerwień i służy za pilota, bo w żadnej recenzji ani opisie aukcji tego nie widziałem albo przeoczyłem
Drakoon34 Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Aluminium odbija fale więc logiczne, że wpływa na zasięg. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Th3rioN Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Opublikowano 29 Listopada 2016 Wychodzi na to, że ktoś nie przemyślał designu jak tam optyka aparatu? nic nie lata przy potrząśnięciu? "pyka" przy włączaniu/wyłączaniu?
tpawel Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 Aluminium odbija fale więc logiczne, że wpływa na zasięg. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 ProPo coś te paski się zostawia plastikowe, w redmi note 3 pro masz ten sam patent i nie masz problemu? Redmi 4 to nowy telefon. I jak przystało na nowe xiaomi- nie wszystko działa od początku dobrze. Jeszcze z miesiąc i wyjdzie dobry, dopracowany ROM. Z każdym modelem jest ta sama historiaWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
Drakoon34 Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 Po coś te paski się zostawia plastikowe, w redmi note 3 pro masz ten sam patent i nie masz problemu? Redmi 4 to nowy telefon. I jak przystało na nowe xiaomi- nie wszystko działa od początku dobrze. Jeszcze z miesiąc i wyjdzie dobry, dopracowany ROM. Z każdym modelem jest ta sama historiaWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu TapatalkaFaktycznie, myślałem, że mowa o aluminiowym etui. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Antonio Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 Cześć Kupiłem dwa Redmi 4 Prime Jeden ładuje się prawie 7 h. Drugi około 2 h. Telefony miały przez sprzedawcę z chin wgrane Multi-Language. Miał ktoś problem z długością ładowania?
tpawel Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 Wrzuć xiaomi.eu na nie, raczej się uspokoi. To co wgral sprzedawca to śmiećWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
wmb09 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Dnia 30.11.2016 o 00:10, Antonio napisał: Cześć Kupiłem dwa Redmi 4 Prime Jeden ładuje się prawie 7 h. Drugi około 2 h. Telefony miały przez sprzedawcę z chin wgrane Multi-Language. Miał ktoś problem z długością ładowania? Ja mam od wczorja wiec jeszcze do fulla nie ładowałem, ale 60% w ciągu kilkudziesieciu minut poszło. (z 30 do 85).
Riren Opublikowano 3 Grudnia 2016 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Po otrzymaniu telefonu naladowal sie od 30 do 100% ponizej 2h, wiec cos kolo tego jest normalnym czasem zdaje sie
Nezumi Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi