bekonpower Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Witam, Mam problem z moim Redmi Note 2, a dokładniej ze sprawdzeniem stanu bootloadera. Wpisując kod #***#******* na klawiaturze gdy telefon jest włączony powoduje chwilowe wyskoczenie okienka na dole ekranu, jest to błyskawiczne, numer wpisywany ginie i nic się nie wyświetla. Dalej, kierując się poradnikiem na stronie o ADB i fastboot, zainstalowałem te programy i podłączyłem urządzenie do komputera w trybie fastboot. Komenta "fastboot devices" zwraca ciąg znaków, więc zdaje mi się, że urządzenie jest wykrywane, jednak komenda fastboot oem device-info zwraca jedynie FAILED(remote:unknown command). Uruchamiałem program jako administrator. Dodam jeszcze, że metoda z poradnika do usuwania czerwonych podkreśleń tekstu zadziałała. Jestem teraz w kropce, tu jest mój problem. Następnym problemem jest system operacyjny. Wersja, która wyświetlana jest w aplikacji Aktualizacje mówi mi, że jest to jednak MIUIpolska, jednak z problemami które na tym były sobie poradziłem (wyskakujące reklamy przez trojana i czarny ekran). Chciałem się oswoić z telefonem przed grzebaniem w nim. Więc - czy jest to wersja "wiarygodna" i co dalej z nią zrobić? Jeśli jest dobra, to wystarczy zaktualizować przez Aktuajizacje? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
muszateq Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Wpisz komendę fastboot getvar all
bekonpower Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Opublikowano 26 Listopada 2016 44 minuty temu, muszateq napisał: Wpisz komendę fastboot getvar all Działa! Dziękuję! "unlocked: yes". Co do mojej drugiej części pytania, jest Pan w stanie mi pomóc, lub nakierować na pomoc? Pozdrawiam.
muszateq Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Musisz wgrać TWRP , chyba że już masz i przez TWRP instalujesz jakikolwiek chcesz rom xioami.eu (MiuiPolska) dla Twojego telefonu. Poradniki na forum, poczytaj trochę zanim zaczniesz działać.
bekonpower Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Działa! Dziękuję, do zamknięcia. Edytowane 28 Listopada 2016 przez bekonpower
Rekomendowane odpowiedzi