Xiaomi Redmi 3S Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Po podłączeniu słuchawek znika aktualny obraz, ekran robi się biały a na środku pojawia się duży napis "MÓW TERAZ" Dodatkowo rozlegają się krótkie przerywane dzwonki.Co może być przyczyną? MUI mam jeszcze nie zaktualizowane 7.5.7.Czy u innych użytkowników Redmi 3S działają słuchawki? Dodam tylko ze są to typowe słuchawki telefoniczne z wtyczką z 4 stykami.
tomayw Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Słuchawki działają u mnie bez problemu, sprawdzales na innych słuchawkach ?R3S
Xiaomi Redmi 3S Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Opublikowano 26 Listopada 2016 6 godzin temu, tomayw napisał: Słuchawki działają u mnie bez problemu, sprawdzales na innych słuchawkach ? R3S Chwilowo nie mam innhych słuchawek.A jaką masz wersję MIUI?
tomayw Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Ostatnią z piątku -:) Słuchawki działały poprawnie w zasadzie z każdą wersją od stable do dev
Xiaomi Redmi 3S Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2016 Sytuacja ze słuchawkami się wyjaśniła.Okazało się że istnieją dwa standardy jeśli chodzi o podłączenie styków we wtyczce słuchawkowej.A okazało się też że mało kto o tym wie.Poszedłem do sklepu X-KOM na Szopena w Krakowie (tam kupiłem telefon) i sprzedawca coś ściemniał że wtyczki różnią się wymiarami styków co jest oczywiście bzdurą bo wymiary są znormalizowane.A tu chodzi o to że jakiś geniusz wymyślił żeby zamienić we wtyczce podłączenie styków masy z mikrofonem (dwa pierwsze licząc od obsadki) I w ten sposób zrobił się bałagan bo są dwa standardy.Pierwszy nazywa się OMTP a drugi CTIA. I trzeba dokupić przejściówkę, nazywa się "adapter skink"(koszt 13-15zł) która zamienia te dwa styki miejscami.No i problem rozwiązany bo słuchawki działają.A na potwierdzenie tego bałaganu przytoczę że w moim starym telefonie Nokia C2-01 też działają ale właśnie bez tej przejściówki.Myślałem że na tym forum ktoś pomoże ale jak widać wiedza w narodzie jeszcze niewielka.Temat można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi