Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie w Redmi 3S nie da się ustawić aby na karcie SD lokowały się aplikacje które ściągam.Wszystkie wczytują się na pamięć wewnętrzną i nie długo braknie mi miejsca.Natomiast kartę SD mogę w ustawieniach przypisać do zdjęć i filmów.Jestem tym trochę zawiedziony bo myślałem że kupię kartę 128GB i tam będę umieszczał np. gry.A tak włożyłem na razie 16GB bo zdjęć nie muszę magazynować w telefonie, mogę zgrać do laptopa.Nie wiem czy powodem tego nie jest MUI 7.5 bo jeszcze nie zrobiłem aktualizacji do MUI 8. Czytałem na forach że po aktualizacji niektórzy mieli różne problemy np. nie wykrywanie kart Sim.I to mnie powstrzymuje przed zrobieniem aktualizacji.Może wypowie się ktoś kto ma MUI 8 i czy naprawiono ten problem i można lokować aplikacje na kartę SD. 

Opublikowano (edytowane)

Ja mam MIUI 8 i kartą działa jako pamięć zewnętrzna bez problemu można zapisywać zdjęcie. Tylko aplikacji nie da się zapisać. Karty sim też normalnie wykrywa.

Screenshot_2016-11-26-05-38-19-592_com.android.settings.png

Edytowane przez Kruljulian
Opublikowano

Miui 8 opłaca się instalować, co do aplikacji to potrzebny root i jakiś eksplorator plików lub xposed i moduł, który pozwala na to o co wam chodzi.

Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...