Skocz do zawartości

MI Flash Unlock nie może zweryfikować urządzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

od miesiąca próbuję odblokować bootloader na moim Xiaomi Mi 4 LTE. Poprosiłem już Chińczyków o pozwolenie. 
MI Flash Unlock nie chce zweryfikować mojego urządzenia (zatrzymuje się na 50%) i mówi, że nie wykrył urządzenia.

Fastboot również nie widzi urządzenia.
MI PC Suite również nie chce się połączyć (używam oryginalnego kabla USB).
W menedżerze urządzeń tel. wyświetla się jako USB Device.

Sterowniki wydają się nie działać. Jedyną rzeczą której się do tej pory dowiedziałem, jest to, że nigdy więcej nie kupię niczego od Xiaomi ;)
Chcę zainstalować czystego Androida i mieć MIUI z głowy.

Aktualnie zainstalowana wersja systemu na tel. to najnowsza wersja ze strony miuipolska.pl / system operacyjny na którym instalowałem PC to Windows 10.

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Nie chcę nic mówić ale Mi4 nie ma blokowanego bootloadera. Więc go nie odblokujesz, bo nie ma takiej potrzeby. Z resztą wystarczyło trochę poczytać o Xiaomi to byś to wiedział. 

Jak chcesz mieć porządek w sterownikach polecam USBdeview i wywalenie wszystkich od Xiaomi. Wywalenie MiPcSuite. Włączenie telefonu w trybie Fastboot i dopiero jak masz porządek w sterownikach to podłączenie go w tym trybie. 

Edytowane przez RegimeOfTerror
Opublikowano

Uruchomiłem USBdeview. Usunąłem wszystko co było związane ze sterownikami tel. Uruchomiłem tel. w trybie Fastboot. Polecenie: 

fastboot devices

nie pokazuje żadnego urządzenia. Co z tym mogę zrobić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...