3buch Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 Witam. Mam problem, amianowicei nie stąd ni z owąd nagle wyskakuje mi przeglądarka i np "wygrałęś iphonea 7" itp( reklamy). Najczęściej ma to miejsce jak odblokuję urządzenie odciskiem palca i oda razu reklama. zrobiłem przywracanie ustawień fabrycznych i przy konfiguracji palca wyskoczyło znowu wygrałeś iphonea 7. wyskakuje też czasem samo podczas normalnego użytkowania. mam w domu jeszcze xiaomi mi4c i mi4 lte i nic takiego się nie dzieje. Notea przywracałem już 3 razy i nic to nie daje. Ma ktoś może pomysł co z tym zrobić?
Zexon72 Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 Samo przywrócenie ustawień fabrycznych nie usunie syfu. Daj zrzut ekranu z informacje o telefonie.
3buch Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) Zdęcie bo kupiłem go wczoraj dopiero i skrót do zrzutó jak w mi4 nie działa Edytowane 23 Listopada 2016 przez 3buch
Zexon72 Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 Dokładnie - masz syfmiui. Zainstaluj oficjalne oprogramowanie od xiaomi za pomocą programu SP Flash Tool. Na forum znajdziesz poradniki, jak to zrobić.
3buch Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Opublikowano 23 Listopada 2016 CO to syf miui? Z zablokowanym BL dam radę? Poprzedni właściciel wgrał coś takiego czy po prostu od kupna był taki syfiasty rom? Poszukam bo przecież nie da się używać telefonu w takim stanie bo nawet smsy płatne chce wysyłać :/ Reklamy zaczęły wyskakiwać dopiero po włożeniu karty sim.
Zexon72 Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 Prawdopodobnie miał takiego od początku - takie romy wygrywają głównie azjatyccy pośrednicy. Bootloader może być zablokowany do wgrania systemu. Najlepiej jest wgrać china developer, odblokować bootloader, wgrać twrp recovery i zainstalować miuipolska/xiaomi.eu - telefon na tym systemie działa bardzo płynnie i bezproblemowo.
3buch Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Opublikowano 23 Listopada 2016 Jutro z rana się za to zabiorę bo umysył z rana do takich rzeczy jak śmietana:p Dzięki Ci bardzo za info. Sprzedający był po prostu nie uczciwy nie informują mnie o tym i to pewnie było powód sprzedaży. Jedyne pocieszenie że dałem za niego 500zł z powerbankiem xiaomi 10000mAh.
Zexon72 Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 No to powiedzmy, że deal nie najgorszy, jak na wersję 3/32GB
Nezumi Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi