Skocz do zawartości

Wyskakujące reklamy nawet po po formacie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem, amianowicei nie stąd ni z owąd nagle wyskakuje mi przeglądarka i np "wygrałęś iphonea 7" itp( reklamy).

Najczęściej ma to miejsce jak odblokuję urządzenie odciskiem palca i oda razu reklama. zrobiłem przywracanie ustawień fabrycznych i przy konfiguracji palca wyskoczyło znowu wygrałeś iphonea 7. wyskakuje też czasem samo podczas normalnego użytkowania. mam w domu jeszcze xiaomi mi4c i mi4 lte i nic takiego się nie dzieje.

Notea przywracałem już 3 razy i nic to nie daje. Ma ktoś może pomysł co z tym zrobić?

Opublikowano

CO to syf miui? Z zablokowanym BL dam radę? Poprzedni właściciel wgrał coś takiego czy po prostu od kupna był taki syfiasty rom? Poszukam bo przecież nie da się używać telefonu w takim stanie bo nawet smsy płatne chce wysyłać :/ Reklamy zaczęły wyskakiwać dopiero po włożeniu karty sim.

Opublikowano

Prawdopodobnie miał takiego od początku - takie romy wygrywają głównie azjatyccy pośrednicy. Bootloader może być zablokowany do wgrania systemu. 

Najlepiej jest wgrać china developer, odblokować bootloader, wgrać twrp recovery i zainstalować miuipolska/xiaomi.eu - telefon na tym systemie działa bardzo płynnie i bezproblemowo. 

Opublikowano

Jutro z rana się za to zabiorę bo umysył z rana do takich rzeczy jak śmietana:p Dzięki Ci bardzo za info. Sprzedający był po prostu nie uczciwy nie informują mnie o tym i to pewnie było powód sprzedaży. Jedyne pocieszenie że dałem za niego 500zł z powerbankiem xiaomi 10000mAh.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...