Skocz do zawartości

Problem po wygaszeniu ekranu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, ale mam dość denerwujący problem. Od tygodnia mam Xiaomi Mi 5S Plus. Wydaje mi się, że wszystko już w nim poustwiałam. jednak z jedną rzeczą nie mogę sobie poradzić. Po wygaszeniu ekranu całkowicie wyłącza mi połączenie z Internetem. Nie ważne czy jest przez Wi-Fi czy z sieci Plus. Dopiero jak włączę aplikację hangout czy messenger to widzę, że mam nieodebrane wiadomości. Nie wiem co mogę jeszcze zmienić w ustawieniach. Oszczędzanie baterii wyłączyłam przy każdej aplikacji. Do tego jeszcze przestawia mi region na Chiny, pomimo tego że zmieniłam na Polskę. W telefonie jest miui global. Co jeszcze mogę zrobić? Czy wystarczy zmienić miui na wersję europejską? 

Edytowane przez Szafeczka
Opublikowano
42 minuty temu, Szafeczka napisał:

Z tego co widzę to sms też nie dochodzą. Co mogę jeszcze zmienić w ustawieniach? To już jest bardzo męczące.

Pisanie posta pod postem to też spam. Ostatnie ostrzeżenie.

Opublikowano

Jaki masz dokładnie ROM, global stable, dev, która wersja?

Ja bym na Twoim miejscu jeszcze raz wgrał system. Jak masz Global to pobierz sobie dla swojego modelu z en.miui.com, tam też jest instrukcja wgrywania przy linku do pobrania. 

Jak chcesz przejść na Xiaomi.eu to będziesz musiała odblokować bootloader i zainstalować TWRP, instrukcje masz w pierwszych postach w dziale aktualizacje, zapewne w dziale swojego modelu, w odnośniku Pobierz Miui na stronie i w Poradnikach i Tutorialach.

Żeby zapoznać się z systemem zainstaluj sobie Samouczek Miui Polska ze sklepu Google Play. Tam też będzie o dodawaniu apek do autostartu. 

Opublikowano (edytowane)

@Szafeczka Widzisz według en.miui.com najnowsza wersja stabilna dla Twojego telefonu to V8.0.1.0.MBGMIDG (MIUI8), więc wygląda na to, że masz wgrany jakiś syfiasty ROM i dlatego Ci się sypie. 

Fastboot Update

albo poszukaj instrukcji tu na forum instalowania ROMów przez Miflash.

Edytowane przez RegimeOfTerror
  • 2 lata później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...